Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Hoofdgerechten

Zelfs gewone gehaktballetjes kunnen een sieraad voor de tafel zijn. Ik maak dit gerecht voor speciale gelegenheden, met bladerdeeg als bijgerecht. Het kost me niet veel moeite, maar het resultaat is indrukwekkend en smaakt heerlijk.

12 oktober 2025
Emma de Jong

Met kant-en-klaar deeg kun je wonderen verrichten. Hoewel het bereiden van deze gebakken gehaktballetjes ingewikkeld lijkt, is het eigenlijk een simpele truc. Hieronder leg ik uit hoe je heerlijke gehaktballetjes kunt omhullen zodat ze er fantastisch uitzien.

Hoe maak je gehaktballetjes in bladerdeeg?

De bereiding van het gehakt zelf is hetzelfde als gewoonlijk. Ik bak de gehaktballetjes kort en leg ze vervolgens op de samengevoegde stroken deeg. Ik plak de uiteinden aan elkaar zodat ze de balletjes omhullen, en dan hoef ik ze alleen nog maar in de oven te schuiven.

Ik maak niet altijd varkensgehaktballetjes, want ik gebruik ook vlees van kippenpoten. Ik varieer met kruiden, bijvoorbeeld door rozemarijn of oregano toe te voegen. De intens smakende zwarte komijn vervang ik vaak door zwarte of witte ongepelde sesamzaadjes.

Recept:Gehaktballetjes in bladerdeeg

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

  • 0,5 kg gehakt varkensvlees van de schouderlap
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel marjolein
  • 1 snufje chilipeper
  • zout en peper
  • bakolie

Voor de kooitjes:

  • 230 g bladerdeeg (1 pak)
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels zwarte komijn

Bereiding

  1. De gehaktballetjes makenHak de ui fijn en pers de knoflook. Voeg dit samen met het ei, het paneermeel, de marjolein en de chilipeper toe aan het vlees en breng op smaak met zout en peper. Vorm balletjes met een diameter van 2-3 centimeter. Bak ze ongeveer 5 minuten in hete olie, tot ze aan alle kanten bruin zijn.
  2. Het deeg snijdenRol het bladerdeeg uit en snijd het in reepjes van ongeveer een halve centimeter breed. Leg vervolgens 4 reepjes zo neer dat ze elkaar in het midden raken en een ster vormen. Leg de gehaktballetjes in het midden en wikkel het deeg eromheen, zodat de uiteinden elkaar aan de bovenkant raken. Druk ze goed aan.
  3. BakkenLeg de gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat, met de naad van het deeg naar beneden. Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bestrooi ze met nigellazaad. Zet ze in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak ze 18-20 minuten, tot het deeg goudbruin is.

Flakjes in bladerdeeg op een andere manier

Dit gerecht kan ook op een andere manier worden bereid, door de “verpakking” te veranderen. In plaats van het deeg in reepjes te snijden, snijd ik het in vierkantjes. In het midden van elk vierkantje leg ik een gehaktballetje en vouw ik de hoeken om het vlees heen. Je kunt ze aan elkaar vastmaken, maar je kunt het pakketje ook open laten, zodat het op een nestje lijkt.

Een andere optie is om de balletjes in brede reepjes te wikkelen, zodat er aan de zijkanten slechts een klein beetje vlees uitsteekt. Ook spiesjes met gehaktballetjes zien er interessant uit. Hiervoor snijdt u het deeg in nog bredere reepjes. Vervolgens worden de gehaktballetjes afwisselend op en onder het deeg gelegd. Het geheel wordt op een stokje gestoken. Dit moet eerst in water worden geweekt, zodat het tijdens het bakken niet verbrandt.

Wordt het bladerdeeg met alleen eigeel of met een heel ei bestreken?

In mijn recept en in veel andere recepten wordt het deeg voor het bakken met alleen eigeel bestreken. Dit is niet de enige manier om het mooi bruin te bakken, want je kunt ook een heel ei gebruiken. Effectieve toevoegingen zijn onder andere:

  • een heel ei, geklopt met een snufje zout,
  • eigeel, geklopt met een eetlepel water,
  • alleen eiwit,
  • boter,
  • kokosolie,
  • slagroom.

Misschien vind je dit ook leuk

Courgette en tonijntaart: het bloemvrije, makkelijke, eiwitrijke recept voor een gezond etentje.
Posted in Hoofdgerechten

Courgette en tonijntaart: het bloemvrije, makkelijke, eiwitrijke recept voor een gezond etentje.

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Je hebt de aardappelpuree voor niets in gewoon water gekookt: deze versie is veel lekkerder.
Posted in Hoofdgerechten

Je hebt de aardappelpuree voor niets in gewoon water gekookt: deze versie is veel lekkerder.

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Neem 300 gram gehakt en 2 wortelen: een heerlijke maaltijd in 20 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Neem 300 gram gehakt en 2 wortelen: een heerlijke maaltijd in 20 minuten

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Pierogi met pompoen
Posted in Hoofdgerechten

Pierogi met pompoen

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Wat eten we als ontbijt in plaats van roerei? Neem eieren, yoghurt en boter, het wordt heerlijk
Posted in Hoofdgerechten

Wat eten we als ontbijt in plaats van roerei? Neem eieren, yoghurt en boter, het wordt heerlijk

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Het geheim van een perfecte tomatensaus: het ingrediënt dat de zuurheid wegneemt (het is geen suiker)
Posted in Hoofdgerechten

Het geheim van een perfecte tomatensaus: het ingrediënt dat de zuurheid wegneemt (het is geen suiker)

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt ernstige winderigheid. Combineer dit nooit met eieren
Next: Neem 300 gram gehakt en 2 wortelen: een heerlijke maaltijd in 20 minuten
  • Mis het niet
  • Latest
1
Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola
Posted in Blog

Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola

2
Droog deze paddenstoelen onder geen beding. Ze worden giftig.
Posted in Blog

Droog deze paddenstoelen onder geen beding. Ze worden giftig.

3
66 procent van de monsters onder de maat. Nieuwe onderzoeksresultaten van een van de populairste specerijen
Posted in Blog

66 procent van de monsters onder de maat. Nieuwe onderzoeksresultaten van een van de populairste specerijen

4
Finse mosterd wint – De beste ter wereld
Posted in Blog

Finse mosterd wint – De beste ter wereld

5
We hebben de cafeïnehoeveelheden van verschillende dranken vergeleken – bekijk de waarden van je favorieten
Posted in Blog

We hebben de cafeïnehoeveelheden van verschillende dranken vergeleken – bekijk de waarden van je favorieten

6
Legnago, het restaurant-schip zinkt op de dag dat het zijn verjaardag viert: er waren 70 klanten. Boom aan likes voor de foto van het wrak
Posted in Blog

Legnago, het restaurant-schip zinkt op de dag dat het zijn verjaardag viert: er waren 70 klanten. Boom aan likes voor de foto van het wrak

7
De pastavorm die de wereld rondgaat, is uitgevonden door een voormalige verpleegster uit Emilia.
Posted in Blog

De pastavorm die de wereld rondgaat, is uitgevonden door een voormalige verpleegster uit Emilia.

8
“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!
Posted in Blog

“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!

9
Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom
Posted in Blog

Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom

10
Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige
Posted in Blog

Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige

1
Courgette en tonijntaart: het bloemvrije, makkelijke, eiwitrijke recept voor een gezond etentje.
Posted in Hoofdgerechten

Courgette en tonijntaart: het bloemvrije, makkelijke, eiwitrijke recept voor een gezond etentje.

2
Michelin chef maakt het duidelijk: “Om inktvis knapperig te maken, moet je ze eerst in water weken”.
Posted in Blog

Michelin chef maakt het duidelijk: “Om inktvis knapperig te maken, moet je ze eerst in water weken”.

3
Chirurg: “Als je een stuk toast invriest en vervolgens opnieuw roostert, daalt de glycemische index met de helft.”
Posted in Gezond eten

Chirurg: “Als je een stuk toast invriest en vervolgens opnieuw roostert, daalt de glycemische index met de helft.”

4
Je hebt de aardappelpuree voor niets in gewoon water gekookt: deze versie is veel lekkerder.
Posted in Hoofdgerechten

Je hebt de aardappelpuree voor niets in gewoon water gekookt: deze versie is veel lekkerder.

5
Neem 300 gram gehakt en 2 wortelen: een heerlijke maaltijd in 20 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Neem 300 gram gehakt en 2 wortelen: een heerlijke maaltijd in 20 minuten

6
Zelfs gewone gehaktballetjes kunnen een sieraad voor de tafel zijn. Ik maak dit gerecht voor speciale gelegenheden, met bladerdeeg als bijgerecht. Het kost me niet veel moeite, maar het resultaat is indrukwekkend en smaakt heerlijk.
Posted in Hoofdgerechten

Zelfs gewone gehaktballetjes kunnen een sieraad voor de tafel zijn. Ik maak dit gerecht voor speciale gelegenheden, met bladerdeeg als bijgerecht. Het kost me niet veel moeite, maar het resultaat is indrukwekkend en smaakt heerlijk.

7
Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt ernstige winderigheid. Combineer dit nooit met eieren
Posted in Gezond eten

Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt ernstige winderigheid. Combineer dit nooit met eieren

8
Eierdag: de wetenschappelijke herziening van het dagelijks eten van eieren
Posted in Gezond eten

Eierdag: de wetenschappelijke herziening van het dagelijks eten van eieren

9
Pierogi met pompoen
Posted in Hoofdgerechten

Pierogi met pompoen

10
Wat eten we als ontbijt in plaats van roerei? Neem eieren, yoghurt en boter, het wordt heerlijk
Posted in Hoofdgerechten

Wat eten we als ontbijt in plaats van roerei? Neem eieren, yoghurt en boter, het wordt heerlijk

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid