Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Hoofdgerechten

Zelfs gewone gehaktballetjes kunnen een sieraad voor de tafel zijn. Ik maak dit gerecht voor speciale gelegenheden, met bladerdeeg als bijgerecht. Het kost me niet veel moeite, maar het resultaat is indrukwekkend en smaakt heerlijk.

12 oktober 2025
Emma de Jong

Met kant-en-klaar deeg kun je wonderen verrichten. Hoewel het bereiden van deze gebakken gehaktballetjes ingewikkeld lijkt, is het eigenlijk een simpele truc. Hieronder leg ik uit hoe je heerlijke gehaktballetjes kunt omhullen zodat ze er fantastisch uitzien.

Hoe maak je gehaktballetjes in bladerdeeg?

De bereiding van het gehakt zelf is hetzelfde als gewoonlijk. Ik bak de gehaktballetjes kort en leg ze vervolgens op de samengevoegde stroken deeg. Ik plak de uiteinden aan elkaar zodat ze de balletjes omhullen, en dan hoef ik ze alleen nog maar in de oven te schuiven.

Ik maak niet altijd varkensgehaktballetjes, want ik gebruik ook vlees van kippenpoten. Ik varieer met kruiden, bijvoorbeeld door rozemarijn of oregano toe te voegen. De intens smakende zwarte komijn vervang ik vaak door zwarte of witte ongepelde sesamzaadjes.

Recept:Gehaktballetjes in bladerdeeg

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

  • 0,5 kg gehakt varkensvlees van de schouderlap
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel marjolein
  • 1 snufje chilipeper
  • zout en peper
  • bakolie

Voor de kooitjes:

  • 230 g bladerdeeg (1 pak)
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels zwarte komijn

Bereiding

  1. De gehaktballetjes makenHak de ui fijn en pers de knoflook. Voeg dit samen met het ei, het paneermeel, de marjolein en de chilipeper toe aan het vlees en breng op smaak met zout en peper. Vorm balletjes met een diameter van 2-3 centimeter. Bak ze ongeveer 5 minuten in hete olie, tot ze aan alle kanten bruin zijn.
  2. Het deeg snijdenRol het bladerdeeg uit en snijd het in reepjes van ongeveer een halve centimeter breed. Leg vervolgens 4 reepjes zo neer dat ze elkaar in het midden raken en een ster vormen. Leg de gehaktballetjes in het midden en wikkel het deeg eromheen, zodat de uiteinden elkaar aan de bovenkant raken. Druk ze goed aan.
  3. BakkenLeg de gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat, met de naad van het deeg naar beneden. Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bestrooi ze met nigellazaad. Zet ze in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak ze 18-20 minuten, tot het deeg goudbruin is.

Flakjes in bladerdeeg op een andere manier

Dit gerecht kan ook op een andere manier worden bereid, door de “verpakking” te veranderen. In plaats van het deeg in reepjes te snijden, snijd ik het in vierkantjes. In het midden van elk vierkantje leg ik een gehaktballetje en vouw ik de hoeken om het vlees heen. Je kunt ze aan elkaar vastmaken, maar je kunt het pakketje ook open laten, zodat het op een nestje lijkt.

Een andere optie is om de balletjes in brede reepjes te wikkelen, zodat er aan de zijkanten slechts een klein beetje vlees uitsteekt. Ook spiesjes met gehaktballetjes zien er interessant uit. Hiervoor snijdt u het deeg in nog bredere reepjes. Vervolgens worden de gehaktballetjes afwisselend op en onder het deeg gelegd. Het geheel wordt op een stokje gestoken. Dit moet eerst in water worden geweekt, zodat het tijdens het bakken niet verbrandt.

Wordt het bladerdeeg met alleen eigeel of met een heel ei bestreken?

In mijn recept en in veel andere recepten wordt het deeg voor het bakken met alleen eigeel bestreken. Dit is niet de enige manier om het mooi bruin te bakken, want je kunt ook een heel ei gebruiken. Effectieve toevoegingen zijn onder andere:

  • een heel ei, geklopt met een snufje zout,
  • eigeel, geklopt met een eetlepel water,
  • alleen eiwit,
  • boter,
  • kokosolie,
  • slagroom.

Misschien vind je dit ook leuk

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis
Posted in Hoofdgerechten

Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Ik giet een half glas bij het gehaktmengsel. Ze zijn mollig, zacht, maar hebben een knapperig korstje
Posted in Hoofdgerechten

Ik giet een half glas bij het gehaktmengsel. Ze zijn mollig, zacht, maar hebben een knapperig korstje

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Mijn schoonmoeder voegt 1 eetlepel toe aan aardappelkoekjes. Hierdoor worden ze knapperig en minder vet.
Posted in Hoofdgerechten

Mijn schoonmoeder voegt 1 eetlepel toe aan aardappelkoekjes. Hierdoor worden ze knapperig en minder vet.

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Courgette en tonijntaart: het bloemvrije, makkelijke, eiwitrijke recept voor een gezond etentje.
Posted in Hoofdgerechten

Courgette en tonijntaart: het bloemvrije, makkelijke, eiwitrijke recept voor een gezond etentje.

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Je hebt de aardappelpuree voor niets in gewoon water gekookt: deze versie is veel lekkerder.
Posted in Hoofdgerechten

Je hebt de aardappelpuree voor niets in gewoon water gekookt: deze versie is veel lekkerder.

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt ernstige winderigheid. Combineer dit nooit met eieren
Next: Neem 300 gram gehakt en 2 wortelen: een heerlijke maaltijd in 20 minuten
  • Mis het niet
  • Latest
1
Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken
Posted in Blog

Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken

2
“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!
Posted in Blog

“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!

3
Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola
Posted in Blog

Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola

4
Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen
Posted in Blog

Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen

5
Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.
Posted in Blog

Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.

6
McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!
Posted in Blog

McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!

7
Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige
Posted in Blog

Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige

8
Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom
Posted in Blog

Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom

9
Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is
Posted in Blog

Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is

10
Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat
Posted in Blog

Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat

1
Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.
Posted in Blog

Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.

2
Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?
Posted in Blog

Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?

3
Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen
Posted in Blog

Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen

4
Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert
Posted in Desserts

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert

5
Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?
Posted in Blog

Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?

6
In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)
Posted in Blog

In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)

7
In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.
Posted in Blog

In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.

8
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

9
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

10
Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid