Pierogi met pompoen zijn super zacht en lekker, en vooral helemaal veganistisch. Je maakt ze vrij snel en makkelijk. Ze zijn vooral lekker in de herfst, als het tijd is om deze lekkere gele groente te gebruiken.
Ingrediënten
Deeg:
- 500 g tarwebloem
- 100 ml water
- 1 theelepel zout
Vulling:
- 300 g pompoen
- 100 g tofu
- 1 ui
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
Extra:
- olie om te bakken
- zout om te koken
Bereiding
- Maak het deeg. Meng de bloem, het water en het zout in een kom. Kneed het deeg en leg het op een werkblad. Kneed het tot een elastische en homogene massa.
- Leg het deeg terug in de kom en dek deze af met vershoudfolie.
- Maak de vulling. Snijd de pompoen en ui in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de groenten toe. Bak ze ongeveer 2 minuten, voeg dan de kruiden toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de fijngemalen tofu toe. Bak alles nog een minuut, haal dan van het vuur en laat afkoelen.
- Vouw de dumplings. Verdeel het deeg in twee delen en werk tegelijkertijd aan slechts één deel. Rol het uit op een werkblad tot een dunne lap van ongeveer 2 mm dik. Snijd met een glas of een vormpje cirkels uit.
- Leg in het midden van elk cirkeltje een lepel vulling, zorg ervoor dat deze niet over de randen valt. Plak de cirkeltjes aan elkaar en druk de randen aan met een vork. Je kunt mooie ruches maken.
- Breng gezouten water aan de kook in een grote pan. Doe de pompoenpierogi in porties in het kokende water en kook ze een minuut nadat ze boven komen drijven. Serveer met spekblokjes en gehakte peterselie.
- Bewaar de pierogi in de koelkast, bestrijk ze met een flinke hoeveelheid boter zodat ze niet aan elkaar plakken. Je kunt ze ook invriezen voor later.