In veel gezinnen is aardappelpuree het favoriete bijgerecht. Het bereidingsproces lijkt eenvoudig, maar er zijn een paar geheimen. De meeste koks proberen de smaak van het gerecht te verbeteren nadat de aardappelen gekookt zijn. Wij raden echter aan om de bereiding van deze groente eens anders aan te pakken.
De beste tip om aardappelen goed te koken, is om geen water te gebruiken. Maak in plaats daarvan een pittige bouillon en u zult merken dat de smaak van het gerecht ten goede is veranderd.
Hoe aardappelen te pureren
Het tijdschrift “Express” deelde de fijne kneepjes van het bereiden van de perfecte bijgerecht. Om de aardappelen romig, zacht en smakelijk te maken, wordt aanbevolen om ze in kippenbouillon te koken. Voor een rijkere smaak kunt u ook enkele kruiden aan de pan toevoegen. Aardappelpuree bereid volgens dit recept is nooit flauw. De groenten nemen de smaak van de heerlijke bouillon op.
Volledige lijst van ingrediënten:
- vijf grote aardappelen;
- één ui;
- vijfhonderd milliliter bouillon of twee kippenbouillonblokjes;
- vijftig milliliter melk;
- twee eetlepels boter;
- één laurierblad.
Was de aardappelen, schil ze en snijd ze in gelijke schijfjes. Doe ze in de afgekoelde bouillon. Voeg het laurierblad en de gehalveerde ui toe en zet het vuur laag. Kook niet op hoog vuur, anders worden de aardappelen ongelijkmatig gaar.
Hoe lang de aardappelen moeten koken, hangt af van de soort, maar gemiddeld duurt dit 25 minuten. Als een stukje gemakkelijk met een vork te prikken is, is het gaar. Giet vervolgens het water af, verwijder het laurierblad en de ui en dek de pan 5 minuten af met een handdoek.
Giet de gesmolten boter en hete melk over de nog hete aardappelen. Het verwarmen van de vloeistof is belangrijk voor de romige smaak. Nu kunt u het mengsel naar smaak kruiden en tot een homogene massa pureren.
Als u weet hoe u aardappelpuree moet koken, kunt u deze basismethode aanvullen. Gebruik bijvoorbeeld groentebouillon in plaats van vleesbouillon en vervang de melk door room. Wees niet bang om te experimenteren op zoek naar het ideale recept.
Om het gerecht lekker te maken, is niet alleen de bereidingswijze belangrijk, maar ook de variatie in groenten. Eerder hebben we verteld welke aardappelsoorten het lekkerst zijn voor aardappelpuree.