Het is een van de meest gegeten en geliefde vruchten van miljoenen Italianen, vooral in de winter, maar niemand kan zich voorstellen dat het het meest verontreinigd is met pesticiden: een waarheid die iedereen versteld doet staan.
Het is algemeen bekend dat fruit absoluut niet mag ontbreken in een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Dit soort voedsel is rijk aan vitamines, mineralen, water, vezels en vele andere essentiële voedingsstoffen voor het lichaam en is een van de voedingsmiddelen waar niemand ooit zonder kan.
Afhankelijk van het seizoen kun je kiezen uit een breed scala aan fruitsoorten. In de zomer kan bijvoorbeeld niemand ‘nee’ zeggen tegen een lekker sappig stuk watermeloen of, waarom niet, een rijke fruitsalade. In de winter daarentegen krijg je je portie vitamine C binnen met mandarijnen, clementines en sinaasappels.
Van alle fruitsoorten die je bij de groenteboer kunt vinden, vooral in de koudere maanden van het jaar, lijkt er echter een te zijn die het meest verontreinigd is met pesticiden. Recent onderzoek van Legambiente, waarbij maar liefst 5.000 monsters van biologisch en niet-biologisch fruit zijn geanalyseerd, heeft een nogal verontrustende en alarmerende waarheid aan het licht gebracht.
Welk fruit wordt in de winter het meest gegeten en is het meest verontreinigd met pesticiden: de waarheid die niemand zich kan voorstellen
Of het nu zomer of winter is, fruit is altijd goed voor je. In tegenstelling tot het warme seizoen is er in de koudste periode van het jaar niet veel variatie. Hoe dan ook, het eten van grote hoeveelheden appels, peren, sinaasappels, lotusvruchten en nog veel meer is alleen maar goed voor de gezondheid.
Welk fruit wordt in de winter het meest gegeten en is het meest verontreinigd met pesticiden: de waarheid die niemand zich kan voorstellen – costadeitrabocchimob.it
Wat u echter zou moeten weten voordat u uw favoriete fruit koopt, is het resultaat van een recent rapport van Legambiente. Volgens de resultaten op de officiële website lijken er drie soorten fruit te zijn die het meest verontreinigd zijn, waarvan er één, vooral in de winter, veel wordt geconsumeerd.
Op de eerste plaats staan peren, met een percentage van 90,73%. Daarna volgen perziken met 85,64% en op de derde plaats staan citrusvruchten met 80,90%. De vraag rijst echter: hoe is zo’n situatie mogelijk? Het lijkt erop dat de klimatologische omstandigheden een grote invloed hebben. Om de kou en de voortdurende temperatuurschommelingen te weerstaan, zijn boeren genoodzaakt om gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken, die echter niet alle soorten fruit kunnen weerstaan.
Om gezondheidsproblemen te voorkomen, is het daarom raadzaam om fruit en groenten altijd goed af te spoelen. En misschien is het ook verstandig om ze in kleine hoeveelheden per dag te consumeren.