Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

13 oktober 2025
Emma de Jong

Als je zin hebt in een snelle en smakelijke lunch met een vleugje oosterse smaken, dan is dit recept voor gebakken rijst met rundvlees iets voor jou. Mals gehakt, knapperige groenten en aromatische kruiden vormen samen een gerecht dat elke fijnproever zal bekoren. De bereiding duurt slechts 30 minuten en het resultaat zal het hele gezin bekoren.

Oosterse smaak in 30 minuten

Gebakken rijst met rundvlees is een gerecht geïnspireerd op de Aziatische keuken, dat perfect geschikt is als snelle lunch of avondmaaltijd. De combinatie van gekookte basmatirijst met rundergehakt, wortelen en rode paprika zorgt voor een vullende en smaakvolle compositie. De toevoeging van slagroom geeft het gerecht een romige consistentie, terwijl kruiden zoals gember, knoflook en paprika het extra pit geven.

De bereiding van dit gerecht is heel eenvoudig. Kook de rijst, bak het vlees met groenten en kruiden en meng alles in een pan. Bestrooi het geheel met sesamzaadjes voor een smakelijk uiterlijk en een heerlijke smaak. Dit is een ideaal gerecht voor mensen die op zoek zijn naar snelle en smakelijke oplossingen voor hun dagelijkse maaltijden.

Ingrediënten voor 2 porties:

  1. Basmatirijst – 100 g
  2. Rundergehakt – 200 g
  3. Slagroom 30% – 50 g
  4. Koolzaadolie – 30 ml
  5. Wortel – 75 g (1 stuk)
  6. Rode paprika – 140 g (1 stuk)
  7. Boter – 30 g
  8. Sesamzaadjes – 10 g
  9. Kruiden – zout, peper, paprikapoeder, sojasaus, gemalen gember, hete paprika, knoflook

Stapsgewijs recept

  1. Kook de rijst.
  2. Fruit de geperste knoflook (2 teentjes) even in de olie.
  3. Voeg het vlees toe en bak het tot het van kleur verandert.
  4. Voeg de in reepjes gesneden paprika en wortel toe aan het vlees.
  5. Voeg de room, 2 eetlepels sojasaus, 1/4 theelepel gember, 1/3 theelepel zout, 1/4 theelepel peper en hete paprika en een theelepel zoete paprika toe. Bak alles enkele minuten tot de groenten zacht zijn.
  6. Voeg de gekookte rijst (zonder water) toe aan de verwarmde boter in de pan. Bak op hoog vuur gedurende maximaal 2 minuten.
  7. Voeg de gebakken rijst toe aan de groenten en het vlees en meng alles door elkaar. Bak gedurende een minuut. Breng op smaak.
  8. Serveer het gerecht bestrooid met sesamzaadjes.

Azië op je bord

Gebakken rijst met rundvlees is een snel en smakelijk gerecht dat aromatische kruiden, mals vlees en knapperige groenten combineert. Dankzij de eenvoudige bereiding en korte kooktijd is dit een ideaal gerecht voor een dagelijkse lunch voor het hele gezin. Probeer dit recept en ontdek hoe gemakkelijk u thuis een heerlijk gerecht geïnspireerd op de Aziatische keuken kunt bereiden.

Misschien vind je dit ook leuk

Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis
Posted in Hoofdgerechten

Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Ik giet een half glas bij het gehaktmengsel. Ze zijn mollig, zacht, maar hebben een knapperig korstje
Posted in Hoofdgerechten

Ik giet een half glas bij het gehaktmengsel. Ze zijn mollig, zacht, maar hebben een knapperig korstje

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Mijn schoonmoeder voegt 1 eetlepel toe aan aardappelkoekjes. Hierdoor worden ze knapperig en minder vet.
Posted in Hoofdgerechten

Mijn schoonmoeder voegt 1 eetlepel toe aan aardappelkoekjes. Hierdoor worden ze knapperig en minder vet.

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Courgette en tonijntaart: het bloemvrije, makkelijke, eiwitrijke recept voor een gezond etentje.
Posted in Hoofdgerechten

Courgette en tonijntaart: het bloemvrije, makkelijke, eiwitrijke recept voor een gezond etentje.

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Je hebt de aardappelpuree voor niets in gewoon water gekookt: deze versie is veel lekkerder.
Posted in Hoofdgerechten

Je hebt de aardappelpuree voor niets in gewoon water gekookt: deze versie is veel lekkerder.

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Neem 300 gram gehakt en 2 wortelen: een heerlijke maaltijd in 20 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Neem 300 gram gehakt en 2 wortelen: een heerlijke maaltijd in 20 minuten

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Kant-en-klare geraspte kaas: waarom u deze beter in het koelvak kunt laten liggen
Next: Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
  • Mis het niet
  • Latest
1
McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!
Posted in Blog

McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!

2
We hebben de cafeïnehoeveelheden van verschillende dranken vergeleken – bekijk de waarden van je favorieten
Posted in Blog

We hebben de cafeïnehoeveelheden van verschillende dranken vergeleken – bekijk de waarden van je favorieten

3
Legnago, het restaurant-schip zinkt op de dag dat het zijn verjaardag viert: er waren 70 klanten. Boom aan likes voor de foto van het wrak
Posted in Blog

Legnago, het restaurant-schip zinkt op de dag dat het zijn verjaardag viert: er waren 70 klanten. Boom aan likes voor de foto van het wrak

4
De pastavorm die de wereld rondgaat, is uitgevonden door een voormalige verpleegster uit Emilia.
Posted in Blog

De pastavorm die de wereld rondgaat, is uitgevonden door een voormalige verpleegster uit Emilia.

5
“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!
Posted in Blog

“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!

6
Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola
Posted in Blog

Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola

7
Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen
Posted in Blog

Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen

8
Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.
Posted in Blog

Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.

9
Het water uit mozzarella is puur goud: hoe je het kunt gebruiken en niet meer verspillen
Posted in Blog

Het water uit mozzarella is puur goud: hoe je het kunt gebruiken en niet meer verspillen

10
Hype of feit: zijn zuurkool en zuurkoolsap echt zo goed voor de darmen?
Posted in Blog

Hype of feit: zijn zuurkool en zuurkoolsap echt zo goed voor de darmen?

1
In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)
Posted in Blog

In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)

2
In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.
Posted in Blog

In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.

3
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

4
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

5
Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

6
Kant-en-klare geraspte kaas: waarom u deze beter in het koelvak kunt laten liggen
Posted in Blog

Kant-en-klare geraspte kaas: waarom u deze beter in het koelvak kunt laten liggen

7
Haver onder de loep: hoe gezond zijn havermout en co. echt?
Posted in Gezond eten

Haver onder de loep: hoe gezond zijn havermout en co. echt?

8
Blijf uit de buurt van piramidezakjes: waarom u thee beter op een andere manier kunt drinken
Posted in Blog

Blijf uit de buurt van piramidezakjes: waarom u thee beter op een andere manier kunt drinken

9
Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis
Posted in Hoofdgerechten

Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis

10
Leidt de etikettering van vegetarische producten tot een voedingscultuuroorlog?
Posted in Blog

Leidt de etikettering van vegetarische producten tot een voedingscultuuroorlog?

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid