Een eenvoudige cake met veenbessen is een van die cakes die altijd lukken. Het combineert de zure smaak van fruit met de zoetheid van een delicate, luchtige cake. Het is het perfecte gebak voor koude herfstdagen, wanneer je zin hebt in iets zoets bij een kopje warme thee. En omdat cranberry’s ook worden geassocieerd met de kerstsfeer, bewaar het recept dan voor Kerstmis.
Eenvoudige cake met veenbessen
Eenvoudige cake met veenbessen is een uniek recept voor de herfst en winter. Iedereen zal genieten van de luchtigheid en de uitgesproken, lichtzure smaak van verse vruchten, maar je kunt ook met succes bevroren vruchten gebruiken. Dankzij de delicate textuur en aromatische vanille-tonen is hij perfect als zoete snack bij de koffie in de namiddag, maar ook als indrukwekkend dessert voor familiebijeenkomsten of de feesttafel. Het is een ideaal recept voor wie houdt van snelle, zelfgebakken lekkernijen.
Eenvoudige cake met cranberry’s – recept
Ingrediënten:
- 350 g suiker,
- 350 g bloem,
- 200 g zachte boter,
- 340 g verse cranberry’s,
- 80 ml melk,
- 4 eieren van maat L of XL,
- 2 theelepels vanille-extract,
- theelepel bakpoeder,
- 1/2 theelepel zout.
Extra:
- bloem om de vruchten te bestrooien.
Bereiding:
- Klop de eieren met de suiker 4-5 minuten in een mengkom tot een licht en luchtig mengsel met een verdubbeld volume.
- Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze samen met de vanille en het zout toe aan het eimengsel. Klop nog 2 minuten door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Meng in een middelgrote kom de bloem en het bakpoeder met een garde.
- Voeg afwisselend en in porties de droge ingrediënten en de melk toe aan de rest van het deeg en meng voorzichtig met een spatel.
- Meng de cranberries met de bloem. Roer de vruchten voorzichtig door het beslag en zorg ervoor dat ze niet kapot gaan.
- Doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm met een diameter van 23 cm. Strijk het voorzichtig glad.
- Zet de eenvoudige cranberrycake in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius en bak 50-55 minuten, tot een satéprikker er droog uitkomt.
- Haal de cake uit de oven en laat hem in de vorm volledig afkoelen.