Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

13 oktober 2025
Emma de Jong

Een eenvoudige cake met veenbessen is een van die cakes die altijd lukken. Het combineert de zure smaak van fruit met de zoetheid van een delicate, luchtige cake. Het is het perfecte gebak voor koude herfstdagen, wanneer je zin hebt in iets zoets bij een kopje warme thee. En omdat cranberry’s ook worden geassocieerd met de kerstsfeer, bewaar het recept dan voor Kerstmis.

Eenvoudige cake met veenbessen

Eenvoudige cake met veenbessen is een uniek recept voor de herfst en winter. Iedereen zal genieten van de luchtigheid en de uitgesproken, lichtzure smaak van verse vruchten, maar je kunt ook met succes bevroren vruchten gebruiken. Dankzij de delicate textuur en aromatische vanille-tonen is hij perfect als zoete snack bij de koffie in de namiddag, maar ook als indrukwekkend dessert voor familiebijeenkomsten of de feesttafel. Het is een ideaal recept voor wie houdt van snelle, zelfgebakken lekkernijen.

Eenvoudige cake met cranberry’s – recept

Ingrediënten:

  • 350 g suiker,
  • 350 g bloem,
  • 200 g zachte boter,
  • 340 g verse cranberry’s,
  • 80 ml melk,
  • 4 eieren van maat L of XL,
  • 2 theelepels vanille-extract,
  • theelepel bakpoeder,
  • 1/2 theelepel zout.

Extra:

  • bloem om de vruchten te bestrooien.

Bereiding:

  • Klop de eieren met de suiker 4-5 minuten in een mengkom tot een licht en luchtig mengsel met een verdubbeld volume.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze samen met de vanille en het zout toe aan het eimengsel. Klop nog 2 minuten door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Meng in een middelgrote kom de bloem en het bakpoeder met een garde.
  • Voeg afwisselend en in porties de droge ingrediënten en de melk toe aan de rest van het deeg en meng voorzichtig met een spatel.
  • Meng de cranberries met de bloem. Roer de vruchten voorzichtig door het beslag en zorg ervoor dat ze niet kapot gaan.
  • Doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm met een diameter van 23 cm. Strijk het voorzichtig glad.
  • Zet de eenvoudige cranberrycake in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius en bak 50-55 minuten, tot een satéprikker er droog uitkomt.
  • Haal de cake uit de oven en laat hem in de vorm volledig afkoelen.

Misschien vind je dit ook leuk

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Eet wanneer je zin hebt in iets zoets. Repen en snoepjes zullen je niet verleiden
Posted in Desserts

Eet wanneer je zin hebt in iets zoets. Repen en snoepjes zullen je niet verleiden

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
De lekkerste paradijstaart ooit, klaar in 2 minuten: ik eet hem de hele week als ontbijt
Posted in Desserts

De lekkerste paradijstaart ooit, klaar in 2 minuten: ik eet hem de hele week als ontbijt

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Kaas-roombotcake, net als bij de banketbakker: een goddelijk genot met poedersuiker!
Posted in Desserts

Kaas-roombotcake, net als bij de banketbakker: een goddelijk genot met poedersuiker!

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
3 ingrediënten gezondere pompoen-havermoutrepen (zonder bloem, eieren, zuivel, geraffineerde suiker, boter of olie)
Posted in Desserts

3 ingrediënten gezondere pompoen-havermoutrepen (zonder bloem, eieren, zuivel, geraffineerde suiker, boter of olie)

11 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Voeg een halve theelepel toe en de slagroom wordt luchtig als een wolk en stevig als een draad. Ik heb dit trucje van een banketbakker geleerd.
Posted in Desserts

Voeg een halve theelepel toe en de slagroom wordt luchtig als een wolk en stevig als een draad. Ik heb dit trucje van een banketbakker geleerd.

11 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Next: Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
  • Mis het niet
  • Latest
1
McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!
Posted in Blog

McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!

2
We hebben de cafeïnehoeveelheden van verschillende dranken vergeleken – bekijk de waarden van je favorieten
Posted in Blog

We hebben de cafeïnehoeveelheden van verschillende dranken vergeleken – bekijk de waarden van je favorieten

3
Legnago, het restaurant-schip zinkt op de dag dat het zijn verjaardag viert: er waren 70 klanten. Boom aan likes voor de foto van het wrak
Posted in Blog

Legnago, het restaurant-schip zinkt op de dag dat het zijn verjaardag viert: er waren 70 klanten. Boom aan likes voor de foto van het wrak

4
De pastavorm die de wereld rondgaat, is uitgevonden door een voormalige verpleegster uit Emilia.
Posted in Blog

De pastavorm die de wereld rondgaat, is uitgevonden door een voormalige verpleegster uit Emilia.

5
“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!
Posted in Blog

“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!

6
Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola
Posted in Blog

Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola

7
Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen
Posted in Blog

Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen

8
Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.
Posted in Blog

Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.

9
Het water uit mozzarella is puur goud: hoe je het kunt gebruiken en niet meer verspillen
Posted in Blog

Het water uit mozzarella is puur goud: hoe je het kunt gebruiken en niet meer verspillen

10
Hype of feit: zijn zuurkool en zuurkoolsap echt zo goed voor de darmen?
Posted in Blog

Hype of feit: zijn zuurkool en zuurkoolsap echt zo goed voor de darmen?

1
In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)
Posted in Blog

In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)

2
In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.
Posted in Blog

In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.

3
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

4
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

5
Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

6
Kant-en-klare geraspte kaas: waarom u deze beter in het koelvak kunt laten liggen
Posted in Blog

Kant-en-klare geraspte kaas: waarom u deze beter in het koelvak kunt laten liggen

7
Haver onder de loep: hoe gezond zijn havermout en co. echt?
Posted in Gezond eten

Haver onder de loep: hoe gezond zijn havermout en co. echt?

8
Blijf uit de buurt van piramidezakjes: waarom u thee beter op een andere manier kunt drinken
Posted in Blog

Blijf uit de buurt van piramidezakjes: waarom u thee beter op een andere manier kunt drinken

9
Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis
Posted in Hoofdgerechten

Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis

10
Leidt de etikettering van vegetarische producten tot een voedingscultuuroorlog?
Posted in Blog

Leidt de etikettering van vegetarische producten tot een voedingscultuuroorlog?

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid