Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

13 oktober 2025
Emma de Jong

Telkens wanneer ik het recept voor ricotta- en citroentaart maak, loopt het water iedereen in het gebouw in de mond: het recept is supersnel.

Een van de grote klassiekers van de Italiaanse keuken is de fantastische ricotta- en citroentaart, een zachte en heerlijk geurende taart die bovendien gemakkelijk te maken is. Door de ricotta is er weinig bloem nodig, waardoor de cake zacht en smeuïg blijft en een intense, heerlijke smaak heeft.

Deze taart is meer dan geschikt als ontbijt of tussendoortje, maar kan ook prima worden gemaakt voor een speciale gelegenheid en als dessert worden geserveerd. Een zachte taart met een verbluffend en verrassend resultaat, die heel snel te maken is. Het resultaat is een hoge, zachte taart met heel weinig vet, dus ook ideaal voor mensen die zijn begonnen met een afslankdieet of gewoon hun smaakpapillen willen verwennen zonder aan te komen.

Recept voor ricotta-citroentaart: delicaat en onweerstaanbaar

Het recept voor ricotta-citroentaart heeft een citrusachtige en delicate smaak. Een perfect dessert voor elke gelegenheid om eens iets anders op tafel te zetten. Het recept werd onthuld door Anna R. Morini via haar Instagram-profiel io_speriamo_che_celiacavo, een pagina die door ongeveer 200.000 gebruikers wordt gevolgd. Het dessert bevat helemaal geen bloem of zetmeel, is in een mum van tijd klaar en het resultaat is meer dan verrassend.

Ingrediënten voor één taart

  • 330 g ricotta
  • 3 kleine of 2 middelgrote eieren
  • 80/100 g zoetstof naar smaak
  • 1 biologische citroen
  • een snufje zout
  • een eetlepel extra vergine olijfolie (optioneel)

Bereiding

Neem eerst een grote kom en meng de ricotta, de citroenschil en het citroensap. Voeg vervolgens de eieren, de zoetstof en een eetlepel olie toe, samen met een snufje zout (heel weinig). Kneed tot je een zacht beslag zonder klontjes krijgt.

Giet het beslag in een siliconenvorm of een met bakpapier beklede bakvorm. Bak het vervolgens 30 minuten in de oven op 180 °C of 20 minuten in de heteluchtfriteuse op 160 °C. Haal het na het bakken uit de oven en leg het op een bord. Laat het goed afkoelen voordat je het opeet.

Misschien vind je dit ook leuk

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Eet wanneer je zin hebt in iets zoets. Repen en snoepjes zullen je niet verleiden
Posted in Desserts

Eet wanneer je zin hebt in iets zoets. Repen en snoepjes zullen je niet verleiden

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
De lekkerste paradijstaart ooit, klaar in 2 minuten: ik eet hem de hele week als ontbijt
Posted in Desserts

De lekkerste paradijstaart ooit, klaar in 2 minuten: ik eet hem de hele week als ontbijt

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Kaas-roombotcake, net als bij de banketbakker: een goddelijk genot met poedersuiker!
Posted in Desserts

Kaas-roombotcake, net als bij de banketbakker: een goddelijk genot met poedersuiker!

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
3 ingrediënten gezondere pompoen-havermoutrepen (zonder bloem, eieren, zuivel, geraffineerde suiker, boter of olie)
Posted in Desserts

3 ingrediënten gezondere pompoen-havermoutrepen (zonder bloem, eieren, zuivel, geraffineerde suiker, boter of olie)

11 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Voeg een halve theelepel toe en de slagroom wordt luchtig als een wolk en stevig als een draad. Ik heb dit trucje van een banketbakker geleerd.
Posted in Desserts

Voeg een halve theelepel toe en de slagroom wordt luchtig als een wolk en stevig als een draad. Ik heb dit trucje van een banketbakker geleerd.

11 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Next: In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.
  • Mis het niet
  • Latest
1
McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!
Posted in Blog

McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!

2
We hebben de cafeïnehoeveelheden van verschillende dranken vergeleken – bekijk de waarden van je favorieten
Posted in Blog

We hebben de cafeïnehoeveelheden van verschillende dranken vergeleken – bekijk de waarden van je favorieten

3
Legnago, het restaurant-schip zinkt op de dag dat het zijn verjaardag viert: er waren 70 klanten. Boom aan likes voor de foto van het wrak
Posted in Blog

Legnago, het restaurant-schip zinkt op de dag dat het zijn verjaardag viert: er waren 70 klanten. Boom aan likes voor de foto van het wrak

4
De pastavorm die de wereld rondgaat, is uitgevonden door een voormalige verpleegster uit Emilia.
Posted in Blog

De pastavorm die de wereld rondgaat, is uitgevonden door een voormalige verpleegster uit Emilia.

5
“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!
Posted in Blog

“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!

6
Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola
Posted in Blog

Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola

7
Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen
Posted in Blog

Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen

8
Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.
Posted in Blog

Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.

9
Het water uit mozzarella is puur goud: hoe je het kunt gebruiken en niet meer verspillen
Posted in Blog

Het water uit mozzarella is puur goud: hoe je het kunt gebruiken en niet meer verspillen

10
Hype of feit: zijn zuurkool en zuurkoolsap echt zo goed voor de darmen?
Posted in Blog

Hype of feit: zijn zuurkool en zuurkoolsap echt zo goed voor de darmen?

1
In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)
Posted in Blog

In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)

2
In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.
Posted in Blog

In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.

3
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

4
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

5
Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

6
Kant-en-klare geraspte kaas: waarom u deze beter in het koelvak kunt laten liggen
Posted in Blog

Kant-en-klare geraspte kaas: waarom u deze beter in het koelvak kunt laten liggen

7
Haver onder de loep: hoe gezond zijn havermout en co. echt?
Posted in Gezond eten

Haver onder de loep: hoe gezond zijn havermout en co. echt?

8
Blijf uit de buurt van piramidezakjes: waarom u thee beter op een andere manier kunt drinken
Posted in Blog

Blijf uit de buurt van piramidezakjes: waarom u thee beter op een andere manier kunt drinken

9
Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis
Posted in Hoofdgerechten

Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis

10
Leidt de etikettering van vegetarische producten tot een voedingscultuuroorlog?
Posted in Blog

Leidt de etikettering van vegetarische producten tot een voedingscultuuroorlog?

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid