Deze hartige taart heeft het allemaal, inclusief een heel chique presentatie waardoor het een geweldige keuze is voor als je gasten op bezoek krijgt.
Weinig dingen zijn zo smakelijk als hartige taarten. En als ze ook nog eens makkelijk en eiwitrijk zijn en je ze van tevoren kunt bereiden, worden het geweldige opties voor je gezonde diners op elke dag van de week, zelfs als je gasten hebt.
Vandaag breng ik je er een, met als hoofdingrediënt een van mijn favoriete groenten: courgette. Het is verbazingwekkend hoe leuk courgettes zijn in de keuken… en hoe weinig ik er als kind van hield. Ik zou niet weten wat ik nu zonder zou moeten.
Thuis ben ik er dol op en het is een van de handigste dingen die er zijn, zowel om diners te improviseren als om ze klaar te zetten zodat ik aan het eind van de dag geen haast heb. Een van mijn favorieten is het bladerdeeg met courgette, aubergine en ricotta, dat lijkt op het recept van vandaag en een heerlijke ansjovissmaak heeft. En ook de met tonijn gevulde courgettes, die je in een handomdraai in de magnetron kunt maken.
Courgette en tonijntaart
Naast alle voordelen die ik aan het begin van het artikel noemde, ziet dit recept van Paula Monreal er ongelooflijk uit, zowel van binnen als van buiten. Zodra je de eerste snede maakt, zie je hoe origineel de voorgeplaatste tomaten eruitzien.
Afgezien daarvan, het feit dat het bloemvrij en zeer voedzaam is, maakt het perfect voor het hele gezin. Wat heb je nodig om het te maken? Nou, indien mogelijk, courgettes van het seizoen, en nog beter als je ze thuis kweekt, inclusief de bloem. Er zitten ook eieren, tonijn en tomaat in, allemaal basisproducten die je vast al in huis hebt. Voor de yoghurt gebruikt Paula sojayoghurt, maar je kunt ook gewone yoghurt gebruiken.
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 200 g tonijn uit blik
- 3 eieren
- 2 sjalotten
- 1 yoghurt
- 2 plakjes tomaat
- 2 plakjes kaas (optioneel)
- Peper
- Zout
Hoe te bereiden
Het recept is bedoeld voor 4 personen, maar je kunt de hoeveelheden aanpassen als je met meer of minder bent. In dat geval moet je ook de grootte van de vorm aanpassen.
is de courgettetaart heel gemakkelijk en ziet hij er geweldig uit. Heb je het tomatendetail opgemerkt dat ik hierboven noemde? Het ziet er heel origineel uit. Hier volgt de stap-voor-stap uitleg.
- Was en droog de courgette goed. Snijd hem in plakjes met behulp van een mandoline en leg ze opzij op absorberend papier.
- Pel ondertussen de sjalotjes en snijd ze fijn. Meng ze in een kom met de eieren, tonijn, yoghurt, peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en leg de courgetterepen zo in de vorm dat ze de hele vorm bedekken.
- Voeg vervolgens het mengsel toe, voeg de plakjes kaas en de tomaat toe, sluit af met de courgettereepjes en bak ongeveer 40 minuten in de oven. Als je ziet dat de courgettereepjes te geroosterd zijn, bedek het oppervlak van de taart dan met aluminiumfolie.
- Haal de taart uit de oven als je ziet dat hij gaar is. Laat afkoelen, haal voorzichtig uit de vorm en klaar!