Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Home
  • Hoofdgerechten
  • “Tien keer beter dan koken in water”: op deze manier bereid smaken linzen veel lekkerder.
Share
Posted in Hoofdgerechten

“Tien keer beter dan koken in water”: op deze manier bereid smaken linzen veel lekkerder.

22 september 2025
Emma de Jong

Gedaan met smakeloze, waterige linzen. Door ze op deze manier te bereiden, nemen ze alleen maar smaken op!

Voor velen zullen linzen voor altijd verbonden blijven met de kantine. Oude herinneringen aan de refter, die vandaag de dag alleen nog maar door Morteau- of Montbéliard-worstjes kunnen worden verdrongen. Het is tijd om vrede te sluiten met deze peulvrucht: geloof ons, als je weet hoe je ze moet bereiden, worden ze heerlijk! In haar recept bereidt Andréa, van het account ze in een salade. U zult zien, ze zijn helemaal getransformeerd…

Hier zijn de linzen niet zacht of doorweekt. Door ze in de oven te bakken met kruiden, sojasaus en olijfolie, worden ze heerlijk geurig en knapperig als nooit tevoren. “Ze zijn tien keer lekkerder dan in water gekookte linzen!”, zegt Andréa enthousiast. Gemengd met rauwkost, verse kruiden en een vernieuwde vinaigrette vallen deze “twisted” linzen bij iedereen in de smaak.

Ingrediënten voor knapperige linzen in salade

  • 200 g rode linzen
  • kruiden (bijvoorbeeld kerrie)
  • sojasaus
  • 20 ontpitte olijven
  • 2 paprika’s (een rode en een gele)
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 komkommer
  • peterselie
  • munt
  • 1 lente-ui

Voor de vinaigrette:

  • 4 eetlepels sesampuree
  • het sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1/2 theelepel kurkuma

Bereiding van de knapperige linzen in salade

  • Was de linzen, laat ze uitlekken en doe ze in een pan met 500 ml kokend gezouten water. Breng aan de kook en zet het vuur uit. Laat ze afgedekt ongeveer tien minuten staan. De linzen moeten nog stevig zijn!
  • Giet ze goed af en meng ze met een eetlepel olijfolie, een afgestreken theelepel kruiden en een eetlepel sojasaus. Leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat, zodat ze een gelijkmatige laag vormen.
  • Bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Roer halverwege de baktijd even door.
  • Snijd alle groenten. Maak de sesamvinaigrette door alle ingrediënten te mengen met een beetje kokend water (begin met 100 ml en voeg beetje bij beetje water toe tot je een romige textuur krijgt).

Nu hoeft u alleen nog maar uw mooiste slakom tevoorschijn te halen om de knapperige linzen, vinaigrette en rauwkost te mengen. Een origineel, zeer smakelijk recept, dat u snel de trauma’s van de schoolkantine doet vergeten.

Misschien vind je dit ook leuk

Verrassend lekker: één ingrediënt maakt uw spiegelei vele malen lekkerder
Posted in Hoofdgerechten

Verrassend lekker: één ingrediënt maakt uw spiegelei vele malen lekkerder

22 september 2025
Posted by Emma de Jong
Pasta op de juiste manier koken: bijna iedereen maakt deze typische fout
Posted in Hoofdgerechten

Pasta op de juiste manier koken: bijna iedereen maakt deze typische fout

22 september 2025
Posted by Emma de Jong
Voordat ik de frietjes in de olie doe, doe ik er een theelepel bij. Ze worden knapperig, stevig en goudbruin
Posted in Hoofdgerechten

Voordat ik de frietjes in de olie doe, doe ik er een theelepel bij. Ze worden knapperig, stevig en goudbruin

22 september 2025
Posted by Emma de Jong
Ik ben serveerster en ik zag hoe de chef een blokje chocolade aan de saus toevoegde: toen ik het proefde, was ik stomverbaasd. Probeer het eens!
Posted in Hoofdgerechten

Ik ben serveerster en ik zag hoe de chef een blokje chocolade aan de saus toevoegde: toen ik het proefde, was ik stomverbaasd. Probeer het eens!

22 september 2025
Posted by Emma de Jong
Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus
Posted in Hoofdgerechten

Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus

22 september 2025
Posted by Emma de Jong
Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta
Posted in Hoofdgerechten

Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta

22 september 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Eet en word jonger. Snacks die je haar regenereren en rimpels verminderen
Next: Pasta op de juiste manier koken: bijna iedereen maakt deze typische fout
  • Popular
  • Hot
  • Latest
1
Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt veel winderigheid. Combineer het nooit met eieren.
Posted in Gezond eten

Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt veel winderigheid. Combineer het nooit met eieren.

2
Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta
Posted in Hoofdgerechten

Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta

3
Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus
Posted in Hoofdgerechten

Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus

4
Is het moeilijk om goed te slapen? Deze gedroogde vrucht bevat hoge concentraties melatonine
Posted in Diëten en afslanken

Is het moeilijk om goed te slapen? Deze gedroogde vrucht bevat hoge concentraties melatonine

5
Welke groente is het meest verontreinigd met pesticiden? De ranglijst die maar weinig mensen kennen
Posted in Gezond eten

Welke groente is het meest verontreinigd met pesticiden? De ranglijst die maar weinig mensen kennen

1
In de naoorlogse periode was het de koffie van de armen: vandaag wordt het door experts aanbevolen als gezond alternatief
Posted in Gezond eten

In de naoorlogse periode was het de koffie van de armen: vandaag wordt het door experts aanbevolen als gezond alternatief

2
Herfstiramisu met appels en kwark: een zoete dessertgenot
Posted in Desserts

Herfstiramisu met appels en kwark: een zoete dessertgenot

3
Verrassend lekker: één ingrediënt maakt uw spiegelei vele malen lekkerder
Posted in Hoofdgerechten

Verrassend lekker: één ingrediënt maakt uw spiegelei vele malen lekkerder

4
Hij betaalt 12 cent voor zijn boodschappen in plaats van 948 euro: dit is het plan dat een kassière van een supermarkt heeft bedacht.
Posted in Blog

Hij betaalt 12 cent voor zijn boodschappen in plaats van 948 euro: dit is het plan dat een kassière van een supermarkt heeft bedacht.

5
Groenteboerin legt uit waar tomaten moeten worden bewaard: “We hebben het altijd verkeerd gedaan”
Posted in Gezond eten

Groenteboerin legt uit waar tomaten moeten worden bewaard: “We hebben het altijd verkeerd gedaan”

1
In de naoorlogse periode was het de koffie van de armen: vandaag wordt het door experts aanbevolen als gezond alternatief
Posted in Gezond eten

In de naoorlogse periode was het de koffie van de armen: vandaag wordt het door experts aanbevolen als gezond alternatief

2
Herfstiramisu met appels en kwark: een zoete dessertgenot
Posted in Desserts

Herfstiramisu met appels en kwark: een zoete dessertgenot

3
Verrassend lekker: één ingrediënt maakt uw spiegelei vele malen lekkerder
Posted in Hoofdgerechten

Verrassend lekker: één ingrediënt maakt uw spiegelei vele malen lekkerder

4
Hij betaalt 12 cent voor zijn boodschappen in plaats van 948 euro: dit is het plan dat een kassière van een supermarkt heeft bedacht.
Posted in Blog

Hij betaalt 12 cent voor zijn boodschappen in plaats van 948 euro: dit is het plan dat een kassière van een supermarkt heeft bedacht.

5
Groenteboerin legt uit waar tomaten moeten worden bewaard: “We hebben het altijd verkeerd gedaan”
Posted in Gezond eten

Groenteboerin legt uit waar tomaten moeten worden bewaard: “We hebben het altijd verkeerd gedaan”

© All rights reserved.