Veel mensen halen het kippenvlees uit de bouillon en eten het als hoofdgerecht. We serveren zelden bouillon met vlees erin – we voegen liever pasta, rijst of aardappelen toe. Maar niet alleen Italianen, ook Amerikanen zijn dol op soep met stukjes kip en groenten. Met zoete room wordt de soep dik en romig, en dankzij de uitgesproken kruiden krijgt hij een pittige smaak.
Welke soep kun je maken met bouillon?
Bouillon kan heel gemakkelijk worden omgezet in klassieke tomatensoep. Als je er een oosters tintje aan wilt geven, voeg dan ook rode linzen toe. Zo verrijk je de soep met plantaardige eiwitten en ijzer, waardoor hij nog voedzamer en vullender wordt. Voeg aan deze compositie uitgesproken kruiden toe, zoals komijn of gerookte paprika, voor een intensere smaak.
Bouillon kan ook worden gebruikt als basis voor roomsoepen met toevoeging van kleurrijke groenten. Voeg gewoon wortelen, peterselie of selderij toe en mix alles tot een gladde massa. Je kunt de roomsoep serveren met geroosterde pompoenpitten, zonnebloempitten of amandelen, zodat hij er elegant uitziet en waardevolle voedingsstoffen levert.
Recept voor Italiaanse kippensoep
Je kunt de soep met kip en spinazie serveren met mini-croutons van toastbrood of grotere kruidencroutons uit de oven. Italianen doen er gnocchi bij.
Ingrediënten:
- 1 liter bouillon,
- gekookt kippenvlees,
- wortel uit de bouillon,
- 1 ui,
- 2 teentjes knoflook,
- 150 g verse spinazie,
- 200 ml slagroom,
- 1 eetlepel olijfolie,
- zout, peper, kurkuma.
Bereiding:
- Zet de bouillon van gisteren op het fornuis om te koken.
- Haal het vlees en de groenten eruit. Haal het vlees van de botten en snijd de wortel in plakjes. Doe alles terug in de soep.
- Fruit de gesnipperde ui in een pan met een eetlepel hete olijfolie, voeg na een tijdje de in plakjes gesneden knoflook en spinazie toe. Bak enkele minuten tot de spinazie volledig is geslonken en het overtollige vocht is verdampt, en voeg dan toe aan de soep.
- Roer tot slot de room erdoor. Breng op smaak met zout, peper en kurkuma en voeg voor een mooiere kleur wat kurkuma toe.