Paddenkwijl en spinnenpoten, doe de ingrediënten in de ketel en klaar is de heksensoep! Bijna net zo gemakkelijk als met een toverstokje kun je deze hartige feeststoofpot bereiden. Laat je betoveren door de bijzondere ingrediëntenlijst en maak veel monden tegelijkertijd blij.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el zonnebloemolie
- 500 g gemengd gehakt
- 1 tl tabasco
- ½ tl scherpe paprikapoeder
- ½ tl kerriepoeder
- 450 ml ketchup
- 330 g Puszta-salade uit een pot met vocht
- 290 g champignons uit blik met vocht
- 300 ml groentebouillon
- 340 g mandarijnen uit blik
- 100 g zure room
Heksenstoofpot koken
Stap 1
Schil eerst de ui en knoflook en snijd ze in fijne blokjes.
Stap
Verhit vervolgens zonnebloemolie in een pan en bak hierin het gehakt tot het kruimelig is.
Stap
Voeg nu de gesneden groenteblokjes, tabasco, paprikapoeder en kerriepoeder toe. Fruit alles samen.
Stap
Voeg vervolgens ketchup, Puszta-salade en champignons met het vocht toe aan de pan. Giet vervolgens de groentebouillon erbij. Breng de heksensoep op smaak met zout en peper. Laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Stap 5
Voeg tot slot mandarijnen en zure room toe aan de heksensoep, breng het geheel eenmaal aan de kook en proef of het op smaak is.
Heksensoep verfijnen & variëren
Onze heksensoep is een even eenvoudig als spannend recept. Hier komen verschillende smaken zoals zoet, zuur en pittig samen. Dat maakt de stoofpot tot een echt spannend gerecht dat je zeker eens moet proberen. Maak de heksensoep nog lekkerder met extra ingrediënten.
- Smeltkaas
- Maïs
- Bruine bonen
- Chilivlokken
- Linzen