De paradijstaart in een kopje is een snel en lekker dessert dat heel eenvoudig te maken is.
De taart in een kopje, of mug cake, is een bijzonder soort taart voor één persoon die in een paar minuten in de magnetron wordt gebakken en net zo zacht is als een taart uit de vitrine. Het is daarom ideaal als je op elk moment van de dag zin hebt in iets zoets, van ontbijt tot tussendoortje tot na het eten, zonder de oven aan te zetten en klaar in een paar minuten, met eenvoudige ingrediënten.
Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende recepten voor magnetroncakes:
- Moeilijkheidsgraad Zeer eenvoudig
- Kosten Zeer goedkoop
- Bereidingstijd 10 minuten
- Baktijd 5 minuten
- Personen 1
- Bereidingswijze Magnetron
- Keuken Italiaans
Ingrediënten
- 1 ei
- 2 eetlepels yoghurt (Griekse of witte)
- 2 eetlepels bloem 00
- 1 theelepel honing
- citroenschil (geraspt)
- Een halve theelepel bakpoeder
- poedersuiker (voor de versiering)
Bereiding van de paradijstaart in een kopje
Doe het ei, de yoghurt, de gezeefde bloem en bakpoeder, de honing en een beetje citroenschil in een magnetronbestendig kopje en meng alles krachtig met een vork tot een homogeen mengsel.
Zet de kop in de magnetron en bak vier tot vijf minuten op 800 W (controleer na vier minuten of de cake gaar is met een houten prikker, die droog uit je paradijselijke cake in een kopje moet komen).
Versier met een flinke laag poedersuiker en serveer de cake in een kopje.