Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Desserts

Luchtige cake zonder bloem. Heeft de consistentie van een zachte wolk

22 september 2025
Emma de Jong

Licht als een veertje, met een delicate vanillearoma, en dat zonder een gram bloem of bakpoeder. Het is een perfect alternatief voor traditionele cheesecake of gistbrood. Het smelt letterlijk in je mond. Dankzij de juiste bereiding van de ingrediënten en het voorzichtig luchtig maken van het deeg, rijst het deeg prachtig, ook al bevat het geen rijsmiddelen.

Luchtig deeg zonder bloem. Het heeft de consistentie van een zachte wolk

Voor dit dessert heb je slechts zeven ingrediënten nodig. De meeste heb je waarschijnlijk al in je keuken staan. Om het deeg mooi te laten rijzen, is het belangrijk om de eiwitten goed op te kloppen en de ingrediënten voorzichtig te mengen.

Ingrediënten:

  • 200 g boter 82%
  • 6 eieren
  • een snufje zout
  • 200 g suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 g mascarpone of kwark
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

  1. Smelt de boter en laat deze afkoelen. Scheid de eiwitten van de eidooiers en doe ze in twee droge en schone kommen.
  2. Voeg een snufje zout toe aan de eiwitten en klop ze stijf. Dit is een cruciale stap om het deeg luchtig te maken.
  3. Klop de eidooiers met de suiker tot een licht, luchtig mengsel. Voeg vervolgens de afgekoelde boter, vanille-extract, citroensap en mascarpone (of goed uitgelekte kwark) toe. Meng tot een homogene massa.
  4. Voeg voorzichtig het eiwit toe aan het ei-kaasmengsel en roer met een lepel of spatel. Doe dit voorzichtig, zodat de luchtbellen niet verdwijnen, want die zorgen ervoor dat het deeg mooi rijst.
  5. Bekleed een taartvorm met een diameter van 24 cm met bakpapier. Giet het mengsel in de vorm en bak 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C. Het deeg moet een goudbruine kleur krijgen en veerkrachtig aanvoelen.
  6. Laat het deeg na het bakken in de vorm volledig afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast. De cheesecake smaakt het lekkerst na een paar uur koelen.

Hier zijn nog enkele extra tips:

  • Open de oven niet tijdens het bakken – plotselinge temperatuurschommelingen kunnen ervoor zorgen dat het deeg inzakt.
  • Laat de cheesecake na het bakken in de oven staan met de deur op een kier, zodat hij geleidelijk kan afkoelen.
  • Koel de cake enkele uren in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht, zodat hij een perfecte schuimige consistentie krijgt.

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert
Posted in Desserts

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert

14 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Eet wanneer je zin hebt in iets zoets. Repen en snoepjes zullen je niet verleiden
Posted in Desserts

Eet wanneer je zin hebt in iets zoets. Repen en snoepjes zullen je niet verleiden

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
De lekkerste paradijstaart ooit, klaar in 2 minuten: ik eet hem de hele week als ontbijt
Posted in Desserts

De lekkerste paradijstaart ooit, klaar in 2 minuten: ik eet hem de hele week als ontbijt

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Kaas-roombotcake, net als bij de banketbakker: een goddelijk genot met poedersuiker!
Posted in Desserts

Kaas-roombotcake, net als bij de banketbakker: een goddelijk genot met poedersuiker!

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Ik ben serveerster en ik zag hoe de chef een blokje chocolade aan de saus toevoegde: toen ik het proefde, was ik stomverbaasd. Probeer het eens!
Next: Expert waarschuwt: dit zijn de twee slechtste soorten chocolade. Ze bevatten veel suiker. Ontdek wat je beter kunt kiezen
  • Mis het niet
  • Latest
1
Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken
Posted in Blog

Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken

2
“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!
Posted in Blog

“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!

3
Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola
Posted in Blog

Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola

4
Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen
Posted in Blog

Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen

5
Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.
Posted in Blog

Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.

6
McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!
Posted in Blog

McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!

7
Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige
Posted in Blog

Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige

8
Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom
Posted in Blog

Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom

9
Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is
Posted in Blog

Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is

10
Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat
Posted in Blog

Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat

1
Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.
Posted in Blog

Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.

2
Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?
Posted in Blog

Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?

3
Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen
Posted in Blog

Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen

4
Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert
Posted in Desserts

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert

5
Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?
Posted in Blog

Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?

6
In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)
Posted in Blog

In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)

7
In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.
Posted in Blog

In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.

8
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

9
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

10
Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid