Zin in een smakelijk en heerlijk voorgerecht zoals ze vroeger maakten? Ik heb hier de oplossing! Klop de eieren los en snijd de pompoen in blokjes, het resultaat is een ware smaakexplosie. De herfst is immers het ideale seizoen om te genieten van wat rijkere maaltijden, zonder echter te overdrijven met calorieën.
En inderdaad, wat ik je ga voorstellen is een behoorlijk stevig recept, maar niet overdreven zwaar. Natuurlijk raad ik je af om het te eten als je op dieet bent… tenzij je een kleine uitzondering op de regel wilt maken. Laten we dus niet langer praten en het recept in detail bekijken.
Met eieren en pompoen maken we een heerlijke herfstcarbonara: een smakelijk en genotsvol recept
Als je thuis eieren en pompoen hebt, moet je gewoon carbonara met pompoen maken. Een perfect recept voor het herfstseizoen, lekker en genotvol. Het idee kwam bij me op toen ik chef-kok Federico Fusca volgde op sociale media, die een typisch gerecht uit de Romeinse keuken wist te transformeren zonder het te veranderen. Laten we samen ontdekken hoe we deze delicatesse kunnen bereiden. Probeer ook de pasta alla boscaiola van de chef-kok.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram spaghetti;
- 250 gram guanciale;
- 350 gram geroosterde pompoen;
- 6 eidooiers;
- 1 heel ei;
- 240 gram pecorino romano;
- zout naar smaak;
- peper naar smaak.
Bereiding
- De carbonara met pompoen van chef-kok Federico Fusca is een unieke lekkernij. Om deze te maken, begin je met het snijden van de pompoen en het verwijderen van de zaadjes en de draden aan de binnenkant.
- Wikkel de pompoen eerst in bakpapier en vervolgens in aluminiumfolie, leg hem in de oven en rooster hem anderhalf uur op 200 graden.
- Snijd na afloop van de baktijd de guanciale in reepjes en bak deze in een pan in zijn eigen vet.
- Als het lekker knapperig is geworden, giet je het af en zet je het apart.
- Klop in een kom de eidooiers en het hele ei samen met de geraspte pecorino en een beetje zwarte peper.
- Meng alles met een handklopper tot een mooie crème.
- Voeg ook het vet van de guanciale toe en blijf roeren.
- Als de pompoen gaar is, haal je hem uit de oven, verwijder je de schil en schep je het vruchtvlees uit de schil.
- Pureer het vruchtvlees in een blender en doe het in de pan waarin je de guanciale hebt gebakken.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook voor de pasta, kook deze al dente en giet hem af in de pan met de pompoencrème.
- Voeg de knapperige guanciale en de geklopte eieren toe en roer alles goed door elkaar, zodat alles goed gemengd is.
- Serveer met nog wat knapperige guanciale en eventueel pecorino en breng het naar de tafel.