De Turkse keuken is al jaren erg populair in ons land en het aantal liefhebbers van deze smaken blijft groeien. Deze keer hebben we het niet over kebab, maar over een heerlijke en aromatische Turkse salade van rode kool, waarvan de smaak ons meevoert naar dat deel van de wereld.
Een Turkse salade van rode kool moet knapperig, sappig, aromatisch en verfrissend zijn. Hoe bereik je dit effect, dat uiteindelijk de smaak van de salade bepaalt? Je hoeft alleen maar een paar producten te pakken en ze vakkundig te combineren. Dus aan de slag!
Turkse rode koolsalade – ingrediënten
- 400 g rode kool,
- 300 g groene komkommers,
- 300 g verse tomaten,
- 30 g rode ui,
- sap van 1 citroen,
- ½ bosje dille of koriander,
- ½ bosje peterselie,
- 30-40 g olijfolie,
- zout, peper naar smaak.
Turkse rode kool salade – recept
Als de buitenste lagen van de koolbladeren er niet aantrekkelijk uitzien en beschadigd zijn, verwijderen we ze. Snijd de voorbereide kool in kleine stukjes. De kool kan met succes worden geraspt met een zogenaamde mandoline.
Doe de gesneden kool in een zeef en spoel deze af met koud water. Leg de gewassen kool op keukenpapier, droog deze voorzichtig af en doe deze in een kom. Was de komkommers, tomaten, peterselie, dille of koriander grondig.
Schil de komkommers en tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de dille of koriander fijn. Doe hetzelfde met de peterselie. Snijd de ui in reepjes. Voeg de gesneden groenten toe aan de kool en giet er citroensap bij.
Giet olijfolie in de kom met groenten en breng op smaak met zout en peper. Meng alles zorgvuldig maar voorzichtig. Klaar!