Originele hamburgers met kaas, een aromatische en pittige vulling – een uitstekende keuze in plaats van de gebruikelijke karbonades of kebabs.
Benodigde ingrediënten
- Vlees – 3 stukken
- Ui – 1 stuk
- Gekookte aardappelen met schil – 2 stuks
- Tomaat – 1 stuk
- Sour cream of mayonnaise – 4 eetlepels
- Kaas – 100 g
- Zout, peper, kruiden, specerijen
- Mosterd – 2 eetlepels
- Knoflook – 2 teentjes
Bereiding
- Klop het vlees goed los. Bestrooi het met zout, peper en kruiden naar smaak en laat het marineren.
- Snijd de ui in ringen en de tomaat in dunne plakjes.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de uienringen erop, leg daarop de stukken vlees.
- Bestrijk het vlees met mosterd en leg er plakjes tomaat op.
- Bestrijk de tomaten met gehakte knoflook, voeg naar smaak zout en peper toe.
- Kook de aardappelen in de schil en rasp ze met een grove rasp, strooi ze over de tomaten.
- Bestrijk de aardappellaag met room of mayonaise.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ongeveer 40 minuten.
- Bestrooi 5 minuten voor het einde van de baktijd met geraspte kaas.
Tip
Dit gerecht is zeer geschikt voor een feestelijke maaltijd of een dagelijkse avondmaaltijd. U kunt elk soort vlees gebruiken: varkensvlees, rundvlees of zelfs kipfilet.