Wie haar tijdens reizen met vrienden als chef-kok ziet optreden, kan zich niet voorstellen dat Joanna haar talent in de keuken ontdekte door recepten van Instagram en TikTok na te maken. Ze werd een expert in recepten in de praktijk en is nu ook verantwoordelijk voor de desserts tijdens familie-lunches
Wil je altijd Griekse yoghurt in huis hebben om te eten wanneer je daar zin in hebt? Sla dan dit recept op.
Griekse yoghurt is een van de favorieten van mensen die op zoek zijn naar een evenwichtige en smakelijke voeding. Het is rijk aan eiwitten en heeft een onweerstaanbare romige textuur. Het past perfect bij fruit, ontbijtgranen en kan zelfs worden gebruikt in verschillende recepten, zoet of hartig. Het enige probleem is dat het vaak duur kan zijn. Maar u kunt thuis op een eenvoudige manier uw eigen Griekse yoghurt maken, met slechts twee ingrediënten. Het resultaat is een gezondere, goedkopere versie die u nog naar eigen smaak kunt aanpassen.
Recept voor zelfgemaakte Griekse yoghurt
Ingrediënten:
- 1 liter volle melk
- 2 eetlepels natuurlijke yoghurt (zonder suiker of smaakstoffen)
Bereiding:
- Verwarm de melk in een pan tot ongeveer 80 °C (zonder te koken). Als u geen thermometer heeft, let dan op kleine belletjes die zich aan de randen vormen. Dat is het juiste punt.
- Doe de melk in een grote kom met deksel en laat afkoelen tot hij lauwwarm is (wanneer u uw vinger 5 seconden in de melk kunt houden zonder u te verbranden).
- Neem een klein deel van de lauwwarme melk en meng dit met de twee eetlepels natuuryoghurt tot een homogeen mengsel. Giet dit vervolgens bij de rest van de melk en roer voorzichtig.
- Verwarm de oven 5 minuten voor op 180 °C en zet hem vervolgens uit. Zet de afgedekte kom in de oven en laat 6 tot 8 uur rijzen. Wikkel een dikke doek om de kom om de warmte vast te houden.
- Giet het mengsel na de fermentatietijd in een met voile of een schone theedoek beklede zeef boven een andere kom. Zet het 1 tot 2 uur in de koelkast om het vocht af te tappen.
- Doe de dikke Griekse yoghurt in een pot met deksel en bewaar deze maximaal 5 dagen in de koelkast.