Verras je dierbaren met een heerlijke herfstiramisu. De combinatie van appels, fruit en koekjes is onweerstaanbaar lekker.
De zomer is nu echt voorbij. Maar dat geeft niet, want dankzij zoete lekkernijen zoals deze herfsttiramisu zijn we al helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. De tiramisu geeft de klassieker uit Italië een herfsttintje dankzij de zoetzure appels en smaakt heerlijk fruitig. Maak het dessert zelf!
Recept voor herfsttiramisu: fruitig dessert
Om de herfsttiramisu te maken, heb je maar een handvol ingrediënten nodig. Daaronder vallen appels en appelmoes of appelpuree, appelsap, kwark en roomkaas. En natuurlijk lange vingers, die bij een tiramisu niet mogen ontbreken. De appels worden gewassen, ontpit en in kleine stukjes gesneden, voordat ze in wat appelsap zacht worden gekookt en met een snufje kaneel worden verfijnd. Daarna mengen we ze met de appelmoes.
Van roomkaas, kwark en suiker maken we de crème voor de herfsttiramisu. We weken de koekjes in appelsap. Je kunt zelf kiezen of je ze heel laat of in kleinere stukjes snijdt of breekt. En dan is het al tijd om het heerlijke dessert in lagen op te bouwen. Als je maar drie lagen wilt, begin je met de koekjes en verdeel je daarover het appelmengsel en de kwarkcrème. Wij hebben echter gekozen voor meerdere lagen en verdelen de componenten meerdere keren in de ovenschaal.
Welke variant je ook kiest: nadat je de herfstiramisu hebt gemaakt, moet je helaas nog even geduld hebben. Het gelaagde dessert moet namelijk nog minstens twee uur in de koelkast. Het wachten op de eerste hap is niet gemakkelijk, maar als het zover is, staat je een groot genot te wachten. Een tip: maak het dessert ’s ochtends al klaar om het ’s avonds te serveren.
Wie niet zo lang wil wachten, kan genieten van onze snelle tiramisu in een glas. Maar ook onze pistache-tiramisu en onze citroen-tiramisu zijn het proeven waard.
Recept van de dag – onze nieuwsbrief
Elke dag voorzien we je van een lekker receptidee.
Herfst-tiramisu
- Bereidingstijd 20 minuten min.
- Koeltijd 2 uur uur
- Totale tijd 2 uur uur 20 minuten min.
- Porties8
Ingrediënten
- 1-2 appels, afhankelijk van de grootte
- 2 eetlepels appelsap en meer om de koekjes in te weken
- 1 snufje kaneel
- 600 g appelmoes of appelpuree
- 500 g kwark
- 250 g roomkaas
- 60 g suiker
- 2 pakjes lange vingers koekjes
- poedersuiker
Bereiding
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe het in een pan, voeg het appelsap en de kaneel toe en laat de appels 5-10 minuten sudderen tot ze zacht zijn. Laat ze even afkoelen.
- Meng de appelmoes met de appels.
- Meng de kwark met de roomkaas en de suiker.
- Giet wat appelsap in een glas of kopje en dompel de koekjes er geheel of in stukjes in.
- Leg de koekjes, de crème en het appelmengsel afwisselend in een ovenschaal en zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast.
- Bestrooi de tiramisu voor het serveren met poedersuiker.