Gevulde eieren kunnen veel meer zijn dan een smakelijk tussendoortje: ze zijn een optie die voedt, vult en zorgt voor je gezondheid.
Karlos Arguiñano heeft dit recept bedacht op aanraden van Carla, een klein meisje dat beweert dat ze elke dag met haar oom uit Toledo naar het programma kijkt.
Gekookte eieren zijn een makkelijke en heerlijke klassieker die ook super voedzaam kan zijn als we deze smakelijke en gezonde ingrediënten gebruiken.
Ingrediënten, voor 4 personen
- 7 eieren (1+6)
- 125 ml tomatensaus
- 125 g tonijn in olie
- 10 ontpitte groene olijven
- 250 ml milde olijfolie
- 1-2 eetlepels azijn
- Zout
- peterselie
Bereiding
Breek 1 ei en doe het in een mengbeker. Voeg de azijn, een snufje zout en de olie toe. Mix de ingrediënten met een elektrische mixer tot een gladde massa.
Verwarm ruim water in een steelpan. Voeg de andere 6 eieren toe en kook ze 10 minuten vanaf het moment dat het water begint te koken, en mis Arguiñano’s truc niet om de dooiers gecentreerd te houden!
Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze doormidden. Reserveer 3 halve dooiers voor het opdienen.
Doe de rest van de dooiers en de ventresca in een grote kom. Plet en versnipper met een vork. Hak de olijven fijn en voeg ze toe aan de kom. Giet de tomatensaus en 4 eetlepels mayonaise erbij.
Meng goed tot de ingrediënten goed gecombineerd zijn. Vul de eiwitten met het mengsel. Doe de rest van de mayonaise in een spuitzak en versier de eieren. Rasp de dooiers erover en garneer met een paar blaadjes peterselie.
Serveer 3 halve eieren op elk bord.
Tip
Om de mayonaise beter te laten binden, zet je de staafmixer op de bodem van het glas, zet je hem aan en meng je, zonder te bewegen, de ingrediënten tot hij dikker begint te worden. Pulseer dan zachtjes op en neer totdat het volledig bindt.