Zo worden Fleischpflanzerl heerlijk mals en sappig – ontdek het basisrecept en lekkere ideeën voor bijgerechten.
Ingrediënten
- 80 g toastbrood (zonder korst)
- 8 el melk
- 1 witte ui (klein)
- 1 el boter
- 250 g kalfsgehakt (of varkensgehakt)
- 1 biologisch ei (maat M)
- 2 tl scherpe mosterd
- Zout
- Peper
- 1 snufje marjolein (gedroogd)
- 0,5 teentje knoflook (gehakt)
- 1 el platgesneden peterselie (gehakt)
- Olie
Bereiding
- Snijd het toastbrood in grove stukken en week het in melk. Snijd de ui in blokjes en fruit deze in een pan op laag vuur in boter tot ze glazig zijn.
- Meng het kalfs- en varkensgehakt goed met het geweekte en uitgelekte brood, het ei, de scherpe mosterd en de uiblokjes. Breng op smaak met zout, peper, gedroogde marjolein, gehakte knoflookteen en gehakte platte peterselie.
- Vorm met vochtige handen kleine gehaktballetjes. Bak ze in een pan in hete olie op middelhoog vuur 4-5 minuten aan elke kant goudbruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.