Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Hoofdgerechten

Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta

22 september 2025
Emma de Jong

De Italiaanse keuken is een van de beroemdste ter wereld. De meeste mensen kennen het van de pasta of de pizza, twee van de bekendste gerechten. Er zijn echter veel gezonde en eenvoudige recepten die het grote publiek niet kent.

Een daarvan is eieren à la pizzaiola, een gerecht dat rijk is aan eiwitten en gemakkelijk te bereiden is. Hoewel er verschillende varianten van dit gerecht bestaan, is de gemeenschappelijke deler de tomatensaus en de gegratineerde kaas.

Recept voor eieren à la pizzaiola

Het recept voor eieren à la pizzaiola bestaat uit het koken van de eieren op een tomatensaus op smaak gebracht met knoflook en basilicum, gegarneerd met mozzarella. Het resultaat: eieren met gestold eiwit en sappige eidooiers.

Waarom moeten we eieren in de koelkast bewaren als ze in de supermarkt niet gekoeld worden, volgens een expert

Bereidingstijd

  • Bereiding: 8 minuten
  • Kooktijd: 12 minuten
  • Totaal ongeveer: 20 minuten

Ingrediënten

  1. 2 eieren
  2. 100 g light mozzarella
  3. 250 g passata of tomatensaus
  4. 10 cherrytomaten (optioneel)
  5. 1 teentje knoflook
  6. Extra vierge olijfolie
  7. Zout naar smaak
  8. Peper naar smaak
  9. Verse basilicumblaadjes

Hoe maak je eieren à la pizzaiola stap voor stap

  1. Bereid de mozzarella voor. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg ze op keukenpapier zodat ze een deel van het vocht verliezen.
  2. Aroma aan de olie toevoegen. Doe een beetje olijfolie, het geperste teentje knoflook en de basilicumblaadjes in een koekenpan. Haal ze eruit zodra de knoflook net begint te bruinen.
  3. Voeg de passata of tomatensaus toe. Giet de passata of tomatensaus over de gearomatiseerde olie, voeg zout toe en laat vijf minuten op middelhoog vuur koken zodat de smaak zich kan ontwikkelen en het vocht iets kan inkoken. Als je cherrytomaten gebruikt, snijd ze dan doormidden en voeg ze nu toe, laat ze twee minuten koken.
  4. Voeg de eieren en de mozzarella toe. Maak twee kuiltjes in de saus en breek de eieren er voorzichtig in. Verdeel de plakjes mozzarella en enkele verse basilicumblaadjes erover.
  5. Dek af en laat zachtjes stomen. Dek de pan af met een vochtige deksel zodat er stoom ontstaat en de eieren stollen zonder uit te drogen.
  6. Controleer de gaarheid en serveer. Kook tot het eiwit gestold is en de dooier romig blijft (of meer gaar, naar eigen smaak). Als je een vloeibare dooier wilt, houd dan voortdurend in de gaten en haal van het vuur zodra het eiwit gestold is. Voeg zout en peper toe en garneer met verse basilicumblaadjes. Serveer met brood om optimaal te genieten van de saus en de gesmolten kaas.

Wat is de voedingswaarde van elke portie van dit recept?

  • Energie: ongeveer 180 kcal
  • Eiwitten: 16 g
  • Vetten: 8 g
  • Koolhydraten: 9 g
  • Suikers: 6 g
  • Natrium: 420 mg

Let op: dit zijn schattingen en de exacte voedingswaarden zijn afhankelijk van de specifieke ingrediënten die bij de bereiding zijn gebruikt en de hoeveelheden per portie.

Hoe lang kan dit gerecht worden bewaard?

Idealiter consumeert u het vers bereid. Bewaar het indien nodig in een luchtdichte verpakking tot 24 uur na bereiding en verwarm het op laag vuur voordat u het consumeert.

Misschien vind je dit ook leuk

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis
Posted in Hoofdgerechten

Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Ik giet een half glas bij het gehaktmengsel. Ze zijn mollig, zacht, maar hebben een knapperig korstje
Posted in Hoofdgerechten

Ik giet een half glas bij het gehaktmengsel. Ze zijn mollig, zacht, maar hebben een knapperig korstje

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Mijn schoonmoeder voegt 1 eetlepel toe aan aardappelkoekjes. Hierdoor worden ze knapperig en minder vet.
Posted in Hoofdgerechten

Mijn schoonmoeder voegt 1 eetlepel toe aan aardappelkoekjes. Hierdoor worden ze knapperig en minder vet.

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Courgette en tonijntaart: het bloemvrije, makkelijke, eiwitrijke recept voor een gezond etentje.
Posted in Hoofdgerechten

Courgette en tonijntaart: het bloemvrije, makkelijke, eiwitrijke recept voor een gezond etentje.

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Je hebt de aardappelpuree voor niets in gewoon water gekookt: deze versie is veel lekkerder.
Posted in Hoofdgerechten

Je hebt de aardappelpuree voor niets in gewoon water gekookt: deze versie is veel lekkerder.

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt veel winderigheid. Combineer het nooit met eieren.
Next: Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus
  • Mis het niet
  • Latest
1
Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken
Posted in Blog

Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken

2
“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!
Posted in Blog

“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!

3
Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola
Posted in Blog

Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola

4
Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen
Posted in Blog

Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen

5
Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.
Posted in Blog

Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.

6
McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!
Posted in Blog

McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!

7
Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige
Posted in Blog

Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige

8
Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom
Posted in Blog

Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom

9
Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is
Posted in Blog

Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is

10
Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat
Posted in Blog

Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat

1
Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.
Posted in Blog

Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.

2
Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?
Posted in Blog

Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?

3
Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen
Posted in Blog

Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen

4
Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert
Posted in Desserts

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert

5
Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?
Posted in Blog

Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?

6
In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)
Posted in Blog

In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)

7
In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.
Posted in Blog

In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.

8
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

9
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

10
Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid