Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Hoofdgerechten

Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus

22 september 2025
Emma de Jong

Varkenslende is een favoriet vlees van Poolse fijnproevers. Meestal worden er karbonades van gemaakt. Maar soms is het de moeite waard om eens iets anders te proberen. Voor de zondagse lunch raden we varkensrolletjes in roomsaus aan. Het vlees is mals en zacht. Dit smakelijke gerecht kost echt weinig moeite om te maken.

Als we het over rollades hebben, denken we meteen aan rollades van rundvlees. Deze keer maken we ze echter van varkenskarbonade. Ze worden heerlijk, maar het is belangrijk om de regels te volgen. Om het vlees sappig te houden, moet u het voor het stoven snel op hoog vuur aanbraden. Daarna behandelen we de varkensrollades voorzichtig en stoven we ze op een laag vuur. We bereiden de rollades in een uiensaus. Ze zullen heerlijk zijn.

Een goedkope en gezonde maaltijd voor het hele gezin

Varkenslende is een deel van het varkensvlees dat bij ons erg populair is. Met varkenslende kun je veel heerlijke gerechten bereiden. Het is ook geen probleem om een mooi stuk varkenslende te kopen. Kies een stuk met mals, roze vlees en niet te veel vet. Serveer bij Varkenslende in roomsaus gekookte aardappelen en bijvoorbeeld gebakken bieten.

Geen idee voor het avondeten? Hier is ons voorstel: Varkenslende in een romige uiensaus.

Ingrediënten

  • 1 kg varkenskarbonade zonder been,
  • 2 eetlepels reuzel
  • 5 uien – ca. 0,5 kg
  • 3 teentjes knoflook,
  • zout, peper, piment, laurierblaadjes, een beetje nootmuskaat,
  • een eetlepel milde mosterd
  • slagroom om de saus te verdunnen
  • een glas bouillon of water

Bereiding

Snijd het varkensvlees in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik en sla ze vervolgens lichtjes plat, maar zorg ervoor dat u het vlees niet beschadigt. Wrijf ze in met kruiden en wentel ze vervolgens door bloem. Bak ze snel op heet reuzel – neem één eetlepel. Doe ze vervolgens in een pan. Hak de ui fijn en pers de knoflook door een pers. Bak ze in het reuzel dat in de pan is achtergebleven – als er te weinig is, voeg dan een beetje toe. Als de ui glazig is, doen we deze bij het varkensvlees in de pan. Giet er bouillon of water bij, zodat het vlees volledig onder staat. Stoof het geheel afgedekt tot het gaar is – ongeveer vijftien minuten op middelhoog vuur. Kijk af en toe even en voeg bouillon toe als de saus verdampt is. Maak de saus romig met room. De Varkenslende in romige uiensaus zijn klaar. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk

Je kunt deze Turkse specialiteit maken met Poolse kool. Vanaf nu alleen nog maar deze salade
Posted in Hoofdgerechten

Je kunt deze Turkse specialiteit maken met Poolse kool. Vanaf nu alleen nog maar deze salade

5 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
In mijn dorp werden ze altijd “de chocolade van de arme man” genoemd, maar ze zijn een essentieel onderdeel van mijn ontbijt en salades.
Posted in Hoofdgerechten

In mijn dorp werden ze altijd “de chocolade van de arme man” genoemd, maar ze zijn een essentieel onderdeel van mijn ontbijt en salades.

5 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Michelin-kok, categorisch: “Om een aardappelomelet romig te maken, moet de aardappel het ei absorberen”.
Posted in Hoofdgerechten

Michelin-kok, categorisch: “Om een aardappelomelet romig te maken, moet de aardappel het ei absorberen”.

5 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Hoe je zalmsteak op de juiste manier bereidt: de expert noemt de beste methode
Posted in Hoofdgerechten

Hoe je zalmsteak op de juiste manier bereidt: de expert noemt de beste methode

5 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Iedereen voegt altijd dille toe aan gerookte of verse zalm, maar deze specerij past er veel beter bij.
Posted in Hoofdgerechten

Iedereen voegt altijd dille toe aan gerookte of verse zalm, maar deze specerij past er veel beter bij.

5 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Recept voor pompoensoep: ongebruikelijk ingrediënt zorgt voor een bijzondere smaak
Posted in Hoofdgerechten

Recept voor pompoensoep: ongebruikelijk ingrediënt zorgt voor een bijzondere smaak

5 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta
Next: Is het moeilijk om goed te slapen? Deze gedroogde vrucht bevat hoge concentraties melatonine
  • Mis het niet
  • Latest
1
“Ik werk aan de kassa en ik kan er niet tegen als klanten dit zeggen”
Posted in Blog

“Ik werk aan de kassa en ik kan er niet tegen als klanten dit zeggen”

2
Bewaar eieren op de Amerikaanse manier. Zo blijven ze langer vers
Posted in Blog

Bewaar eieren op de Amerikaanse manier. Zo blijven ze langer vers

3
Deze ingrediënten veranderen in giftige stoffen wanneer je het eten voor de tweede keer opwarmt
Posted in Blog

Deze ingrediënten veranderen in giftige stoffen wanneer je het eten voor de tweede keer opwarmt

4
Yoghurtkoorts breekt uit bij María Branyas, de Spaanse die 117 jaar oud werd.
Posted in Blog

Yoghurtkoorts breekt uit bij María Branyas, de Spaanse die 117 jaar oud werd.

5
Beter dan zonnebloemolie: de wereldkampioene frietbakken geeft hier de voorkeur aan
Posted in Blog

Beter dan zonnebloemolie: de wereldkampioene frietbakken geeft hier de voorkeur aan

6
Met de bananentruc kun je zelfs tientallen euro’s besparen bij het afrekenen. Winkeliers hebben er last van.
Posted in Blog

Met de bananentruc kun je zelfs tientallen euro’s besparen bij het afrekenen. Winkeliers hebben er last van.

7
Klanten van Lidl zijn twee keer voor hun aankopen gefactureerd
Posted in Blog

Klanten van Lidl zijn twee keer voor hun aankopen gefactureerd

8
Genoeg met tomaten en courgettes”, voedingsdeskundige geeft aan welke seizoensgroenten je in oktober moet kopen
Posted in Blog

Genoeg met tomaten en courgettes”, voedingsdeskundige geeft aan welke seizoensgroenten je in oktober moet kopen

9
Een schat in Normandië: het schelpdiergebied is het meest productieve van heel Europa
Posted in Blog

Een schat in Normandië: het schelpdiergebied is het meest productieve van heel Europa

10
“Wijn na het eten en bier als ik dorst had. Ik heb 40 jaar gedronken. Ik ben erachter gekomen wat voor alcoholist ik ben.”
Posted in Blog

“Wijn na het eten en bier als ik dorst had. Ik heb 40 jaar gedronken. Ik ben erachter gekomen wat voor alcoholist ik ben.”

1
Je kunt deze Turkse specialiteit maken met Poolse kool. Vanaf nu alleen nog maar deze salade
Posted in Hoofdgerechten

Je kunt deze Turkse specialiteit maken met Poolse kool. Vanaf nu alleen nog maar deze salade

2
Voedingsdeskundige en apotheker: “Kaas kan helpen om van een kater af te komen omdat het rijk is aan eiwitten en vetten en zo de opname van alcohol vertraagt”.
Posted in Gezond eten

Voedingsdeskundige en apotheker: “Kaas kan helpen om van een kater af te komen omdat het rijk is aan eiwitten en vetten en zo de opname van alcohol vertraagt”.

3
In mijn dorp werden ze altijd “de chocolade van de arme man” genoemd, maar ze zijn een essentieel onderdeel van mijn ontbijt en salades.
Posted in Hoofdgerechten

In mijn dorp werden ze altijd “de chocolade van de arme man” genoemd, maar ze zijn een essentieel onderdeel van mijn ontbijt en salades.

4
Michelin-kok, categorisch: “Om een aardappelomelet romig te maken, moet de aardappel het ei absorberen”.
Posted in Hoofdgerechten

Michelin-kok, categorisch: “Om een aardappelomelet romig te maken, moet de aardappel het ei absorberen”.

5
Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige
Posted in Blog

Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige

6
Hoe je zalmsteak op de juiste manier bereidt: de expert noemt de beste methode
Posted in Hoofdgerechten

Hoe je zalmsteak op de juiste manier bereidt: de expert noemt de beste methode

7
Ik eet deze salade voor mijn gezondheid en schoonheid. Hij smaakt heerlijk en het recept is eenvoudig
Posted in Gezond eten

Ik eet deze salade voor mijn gezondheid en schoonheid. Hij smaakt heerlijk en het recept is eenvoudig

8
McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!
Posted in Blog

McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!

9
Ik snijd appels en giet er een snelle massa overheen. 5 minuten werk, en de rest doet de oven.
Posted in Desserts

Ik snijd appels en giet er een snelle massa overheen. 5 minuten werk, en de rest doet de oven.

10
Eet ze in plaats van snoep, ze bevatten veel vezels, kalium en magnesium. 3 stuks per dag zijn voldoende
Posted in Gezond eten

Eet ze in plaats van snoep, ze bevatten veel vezels, kalium en magnesium. 3 stuks per dag zijn voldoende

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid