Bij het bereiden van conserven voor de herfst en winter is het niet alleen belangrijk dat ze lekker zijn, maar ook dat ze goed zijn voor ons lichaam. Daarom is het de moeite waard om een bepaald populair groente te gebruiken, dat in een nieuwe versie bereid, heilzaam kan zijn en ons helpt verkoudheden te voorkomen. Bekijk welke zuurkool je het beste kunt maken.
Ingemaakte groenten worden niet alleen gewaardeerd om hun smaak, maar ook om hun invloed op het lichaam. Ze staan vooral bekend om hun gunstige invloed op het spijsverteringsstelsel. Maar wanneer ze worden bereid met een bepaalde, welbekende groente, kunnen ze ook een waardevolle versterking zijn voor onze gezondheid en ons beschermen tegen de naderende golf van verkoudheden tijdens de herfstperiode.
Welke producten zijn de moeite waard om in uw voorraadkast te hebben? Ze ondersteunen het lichaam uitstekend
Bij het bereiden van uw herfstproducten is het de moeite waard om bieten te gebruiken, die rijk zijn aan B-vitamines, die de aanmaak van rode bloedcellen ondersteunen. Bovendien werken ze ontstekingsremmend, omdat ze betaïne bevatten. Hierdoor kunnen ze ons helpen bij het bestrijden van verkoudheid.
Daarnaast ondersteunen de pectines in bieten het spijsverteringsstelsel. Bovendien heeft het gehalte aan magnesium, natrium en kalium een gunstige invloed op de zuur-base-huishouding van het lichaam. Het is niet alleen de moeite waard om ze in hun gewone vorm te eten, maar het is ook een goed idee om uw voorraadkast te vullen met gefermenteerde bieten.
Dit komt doordat ze tijdens het zuurkoolproces melkzuur produceren, dat de werking van de darmen reguleert en de microflora ondersteunt. Door regelmatig zuurkool te eten, verbeteren we dus onze spijsvertering en versterken we ons lichaam. Bovendien creëren we een natuurlijk middel in een potje dat onze weerstand tijdens de moeilijke herfst- en winterperiode ondersteunt.
Hoe maak je gepekelde bieten? Een paar eenvoudige stappen zijn voldoende
Het bereiden van gepekelde bieten in een pot is niet ingewikkeld. Met een beetje werk maak je voedzame conserven voor de herfst. Je hoeft geen enorme ervaring in de keuken te hebben of veel ingewikkelde ingrediënten te gebruiken om gezond te blijven. Dit zijn de benodigde producten:
- 2 kg bieten,
- 4 laurierblaadjes,
- 2,5 l gekookt water,
- 2 eetlepels zout,
- 6 teentjes knoflook,
- jeneverbessen,
- zwarte peperkorrels.
De eerste stap is het wassen, schillen en in plakjes snijden van de bieten. We doen ze in glazen potten, samen met de knoflook, het laurierblad, de piment en de peper. We gieten er afgekoeld water met zout overheen.
We sluiten de potten af en laten ze een week staan bij kamertemperatuur. Ondertussen scheppen we het schuim van het oppervlak en wanneer de ingemaakte bieten klaar zijn, bewaren we ze op een koele plaats.
Ingemaakte producten kunnen op vele manieren worden gebruikt. Ze vormen een goede basis voor borsjt, maar kunnen ook worden gebruikt in salades en rauwkostsalades. Ze zijn ook een smakelijke toevoeging aan hoofdgerechten en soepen.