Meilleur Ouvrier de France, herinnert eraan dat een echt knapperig Frans stokbrood niets te maken heeft met zacht witbrood.
Op Instagram legde, Meilleur Ouvrier de France, samen met uit waarom het Franse stokbrood respect verdient. Volgens hem is de manier waarop veel mensen tegenwoordig brood eten problematisch.
De specialist benadrukt het belang van de textuur en het kauwen. Voor heeft wit en zacht brood niets te maken met echt Frans stokbrood, en dit verschil heeft zowel invloed op de smaak als op de spijsvertering.
Het stokbrood moet knapperig zijn om de smaken vrij te laten komen
herinnert eraan dat het plezier van brood afhangt van de knapperigheid. Door goed te kauwen komen alle aroma’s vrij en past het brood bij de maaltijd. De knapperigheid is essentieel om ten volle van een echt stokbrood te kunnen genieten. De MOF benadrukt ook het belang van zuurdesem, dat de verteerbaarheid bevordert.
Maar dat werkt alleen als het brood goed gebakken is. Het stokbrood moet knapperig blijven, anders verliest het al zijn smaak en verteerbaarheid. Door het perfect te bakken, blijven ook de voedingsstoffen en de natuurlijke eigenschappen van het gebruikte meel behouden.
Een ander punt dat benadrukt, is de zintuiglijke ervaring. Het knapperige geluid en de textuur zorgen ervoor dat het lichaam zich kan voorbereiden op de spijsvertering en van elke hap kan genieten, waardoor het simpele gebaar van eten een echt moment van plezier wordt. De knapperigheid is dus niet zomaar een detail: het beïnvloedt de spijsvertering en zorgt ervoor dat de vrijgekomen aroma’s ten volle kunnen worden ervaren.
Zacht brood is slecht voor de spijsvertering
“Helaas willen de meeste mensen tegenwoordig ongebakken brood”, legt uit op Instagram. Het eten van wit en zacht brood bemoeilijkt de spijsvertering en voorkomt dat een deel van het fytinezuur in het brood wordt geneutraliseerd. Voor de MOF is het kauwen van brood onmisbaar.
Hij benadrukt: het traditionele Franse stokbrood moet knapperig zijn en niet zacht. Het eten van wit en te zacht brood bemoeilijkt de spijsvertering en verhindert dat je ten volle kunt genieten van de voordelen van een echt stokbrood, waarvan de textuur het kauwen en de opname vergemakkelijkt.
herinnert er ook aan dat te zacht deeg een snellere opname van koolhydraten bevordert, wat kan leiden tot een zwaardere en minder aangename spijsvertering. Kortom, hij adviseert om de voorkeur te geven aan een goed gebakken en knapperig stokbrood, dat langzaam moet worden gekauwd om de aroma’s vrij te laten komen, zodat de spijsvertering wordt vergemakkelijkt en volledig van de voedingsstoffen kan worden genoten.