Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Gezond eten

Cardioloog: “Elk ei dat je eet, verhoogt je cholesterol, maar je kunt ze wel eten als je een gezonde levensstijl hebt, maar doe dat niet elke dag.”

23 september 2025
Emma de Jong

Eieren zijn wereldwijd een zeer populair voedingsmiddel: ze zijn een uitzonderlijke bron van hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten, vitamines en essentiële mineralen, zoals choline, en bovendien een goedkope en veelzijdige optie in het dieet.

De consumptie ervan moet echter met mate gebeuren. Dat zegt cardioloog en contentmaker José Abellán, die deze maand te gast was in de podcast The Wild Project, gepresenteerd door Jordi Wild.

 

Tijdens zijn bezoek onthulde Abellán de eigenschappen van eieren en maakte hij duidelijk dat ze een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen zijn. “Het eiwit is rijk aan eiwitten en de dooier bevat andere voedingsstoffen, maar is ook rijk aan cholesterol”, aldus de cardioloog.

De professional voegt hieraan toe: “Vanuit cardiovasculair oogpunt kunnen we stellen dat hoe minder cholesterol we via onze voeding binnenkrijgen, hoe beter dat op de lange termijn voor ons lichaam is”, waarmee hij duidelijk maakt dat alle cholesterol die we binnenkrijgen het cholesterolgehalte in ons lichaam verhoogt.

Abellán benadrukt echter dat we ons niet blind moeten staren op de consumptie van eieren: “Als cardioloog moet ik zeggen dat elke inname van cholesterol via de voeding het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Altijd? Ja. Is dit belangrijk? Niet altijd, want het risico is erg klein”, verzekert hij.

Ten slotte onthult de cardioloog het aantal eieren dat we dagelijks kunnen eten zonder een verhoogd risico: “Met een risico van 0 zijn dat er 0, ik eet er 3 of 4 per week”, zegt Abellán, die nog een laatste overweging deelt: “Een ei bevat 200 mg cholesterol, elke 100 mg cholesterol verhoogt het cholesterolgehalte in je lichaam met 5 mg, dat wil zeggen dat als je 3 eieren per dag eet, je cholesterolgehalte dagelijks met 30 mg stijgt, wat aanzienlijk is”.

Misschien vind je dit ook leuk

Haver onder de loep: hoe gezond zijn havermout en co. echt?
Posted in Gezond eten

Haver onder de loep: hoe gezond zijn havermout en co. echt?

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Drie ingrediënten, 10 minuten en het ontbijt van kampioenen is klaar. Voor een beter welzijn, figuur en gezondheid
Posted in Gezond eten

Drie ingrediënten, 10 minuten en het ontbijt van kampioenen is klaar. Voor een beter welzijn, figuur en gezondheid

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Nog steeds niet erg populair. Ze bevatten veel vezels, verlagen de bloeddruk en reguleren het ijzergehalte
Posted in Gezond eten

Nog steeds niet erg populair. Ze bevatten veel vezels, verlagen de bloeddruk en reguleren het ijzergehalte

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Regenereert de lever na alcoholgebruik. Onderzoek heeft de bijzondere eigenschappen bevestigd
Posted in Gezond eten

Regenereert de lever na alcoholgebruik. Onderzoek heeft de bijzondere eigenschappen bevestigd

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Chirurg: “Als je een stuk toast invriest en vervolgens opnieuw roostert, daalt de glycemische index met de helft.”
Posted in Gezond eten

Chirurg: “Als je een stuk toast invriest en vervolgens opnieuw roostert, daalt de glycemische index met de helft.”

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt ernstige winderigheid. Combineer dit nooit met eieren
Posted in Gezond eten

Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt ernstige winderigheid. Combineer dit nooit met eieren

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Chef-kok, luid en duidelijk: “Om een zeer smakelijke kippenbouillon te maken, is het belangrijk om kippenvleugels te gebruiken.”
Next: Oma’s noodappelcake: als er onverwachts gasten komen
  • Mis het niet
  • Latest
1
Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken
Posted in Blog

Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken

2
“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!
Posted in Blog

“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!

3
Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola
Posted in Blog

Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola

4
Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen
Posted in Blog

Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen

5
Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.
Posted in Blog

Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.

6
McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!
Posted in Blog

McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!

7
Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige
Posted in Blog

Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige

8
Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom
Posted in Blog

Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom

9
Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is
Posted in Blog

Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is

10
Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat
Posted in Blog

Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat

1
Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.
Posted in Blog

Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.

2
Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?
Posted in Blog

Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?

3
Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen
Posted in Blog

Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen

4
Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert
Posted in Desserts

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert

5
Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?
Posted in Blog

Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?

6
In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)
Posted in Blog

In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)

7
In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.
Posted in Blog

In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.

8
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

9
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

10
Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid