In deze drukke tijden, die veel mensen ervaren, is de vriezer een essentieel onderdeel geworden van de dagelijkse planning. Hoewel er steeds meer aandacht wordt besteed aan een gezond dieet met lokale en biologische producten, is de realiteit dat veel mensen baat hebben bij diepvriesmaaltijden , met name dierlijke eiwitten, voor dagelijks gebruik.
Veel huishoudens bewaren bijvoorbeeld kipfilets, worstjes of hamburgers, om maar een paar voorbeelden te noemen, zodat ze later kunnen worden bereid voor de lunch op het werk. Daarom is het belang van een juiste ontdooiing algemeen bekend, omdat dit de groei van bacteriën voorkomt en de verslechtering van de kwaliteit en textuur tot een minimum beperkt.
Om een veilige ontdooiing te garanderen, is het raadzaam om de producten geleidelijk te ontdooien, zodat het hele product opwarmt. Als u weinig tijd heeft, kunt u een magnetron gebruiken of het product met koud water afspoelen. Mariano Sanchez, een ervaren slager, deelde onlangs een zeer nuttige tip voor snel ontdooien, die zeer effectief bleek te zijn.
“Superhuistruc”
“Super huistruc”, kondigt hij aan het begin van zijn bericht aan en belooft dat hij een manier heeft om vlees “in vijf minuten” te ontdooien. Hiervoor heb je een pan water, een beetje azijn (hij voegt slechts een klein beetje toe) en een snufje zout nodig. Hij mengt alles zorgvuldig, zodat de drie ingrediënten goed vermengd worden.
Daarna raadt Mariano aan om het bevroren stuk vlees dat je wilt bereiden in een luchtdichte zak te doen en deze vervolgens in de pan te leggen. De expert merkt op dat dit “het proces versnelt dankzij de reactie van azijn en zout in het water”. Hij legt uit dat dit de temperatuur verhoogt, wat een snelle ontdooiing bevordert.
“En het beste is: het vlees bederft niet”, concludeert de slager in de video, die bijna honderd reacties heeft gekregen. Veel van zijn volgers zijn dankbaar voor deze truc, die lijkt te werken, hoewel sommigen opmerken dat vlees niet volledig kan worden ontdooid in zo’n korte tijd.
Er zijn ook andere meningen. “In een noodgeval is dit een heel goed idee, maar vergeet niet dat het belangrijk is om vlees zo langzaam mogelijk in de koelkast te ontdooien, omdat producten waarvan de temperatuur plotseling verandert, zeer gevaarlijk zijn voor de bacteriën in ons lichaam”, waarschuwt Molaniak. Anderen zijn het ermee eens dat deze truc de groei van bacteriën kan bevorderen. “Het invriezen moet heel snel gebeuren en het ontdooien heel langzaam”, zegt Santi.