Mary Claire Britton is een klassiek opgeleide chef-kok met 25 jaar ervaring in de branche. Ze begon haar carrière in de haute cuisine in Manhattan en werkte zich langs de oostkust omlaag, waar ze bakkerijen runde en in keukens werkte, totdat ze in Birmingham, Alabama terechtkwam, waar ze haar beste vriend ontmoette en trouwde, die toevallig ook een ongelooflijk getalenteerde chef-kok is. Samen kregen ze een heleboel kinderen en openden ze twee restaurants. Nu woont Mary Claire op een boerderij in Vermont, waar ze recepten ontwikkelt, haar tuin onderhoudt, gebak en handgemaakte artikelen naar de boerenmarkt brengt en geniet van elk moment met haar man en kinderen.
Dit dessert zou eigenlijk niet zo lekker mogen zijn, maar dat is het wel. We omarmen de retro favoriet fluff salad en geven er een Florida-twist aan met limoen, grahamcrackers en kokos, die allemaal doen denken aan een goede Key lime pie.
Bewaar de grahamcrackerkruimels voor het serveren niet in de koelkast, want dan worden ze vochtig als ze op de fluff liggen. Bewaar ze in plaats daarvan in een kom of een pot met deksel totdat u het dessert gaat serveren. Strooi de kruimels vlak voor het serveren over het dessert, zodat elke hap lekker knapperig is.
Ingrediënten
- 1 kopje grahamcrackerkruimels
- Snufje koosjer zout
- 4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1 blik (400 g) gezoete gecondenseerde melk
- 1/2 kopje zure room
- 1 doos (95 g) instant vanillepudding- en taartvullingmix
- 4 theelepels limoenschil plus 5 eetlepels vers sap (van 2 grote limoenen)
- 1 kopje slagroom
- 1/2 kopje gezoete geraspte kokos, licht geroosterd
- 2 kopjes mini-marshmallows
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verzamel alle ingrediënten.
- Meng in een kleine kom de grahamcrackerkruimels, het zout, de boter en de vanille.
- Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak het 8-10 minuten tot de randen goudbruin zijn. Laat afkoelen.
- Klop in een middelgrote kom de gezoete gecondenseerde melk, zure room, puddingmix, limoenschil en limoensap door elkaar.
- Klop de slagroom in de kom van een keukenmachine met garde op middelhoge snelheid tot er zachte pieken ontstaan, 3-4 minuten.
- Spatel de slagroom voorzichtig door het puddingmengsel, gevolgd door de geroosterde kokos en mini-marshmallows.
- Schep of smeer het mengsel in een serveerschaal naar keuze. Dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast voordat u het serveert.