Herfstige pannenkoeken met kaneel en appel zijn een echte traktatie voor de ziel, die zowel als dessert als zoet ontbijt kunnen dienen, en zijn de perfecte keuze op sombere dagen.
De luchtige appelpannenkoeken zijn een geliefde lekkernij, omdat ze eenvoudig te bereiden zijn en heerlijk smaken. Deze pannenkoeken zijn goed te verpakken en kunnen op zichzelf worden gegeten als zoet ontbijt, maar met een beetje versiering zijn ze ook geschikt als dessert.
Zo kan het ook
- In het recept werken we met hele eieren, maar als je wilt, kun je het eiwit stijf kloppen, het eigeel met de andere ingrediënten mengen en alles op het einde door elkaar roeren. Door het stijfgeklopte eiwit worden de puffige pannenkoeken veel luchtiger.
- Je kunt ook gemalen walnoten of amandelen aan het beslag toevoegen, zodat je nog meer van de rijke smaak kunt genieten.
- Bestrooi de pannenkoeken met kaneelpoedersuiker of serveer ze met mascarponecrème, chocoladesaus of karamelsaus.
- Je kunt dit lekkere gerecht ook zonder melk maken door in plaats van Griekse yoghurt kokosyoghurt te gebruiken.
- Je kunt het recept ook met rijstmeel of havermoutmeel proberen.
Herfstpannenkoeken met appel
Ingrediënten -+ per stuk
- 1 appel
- 1 ei
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 g bloem
- 1 snufje zout
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- Bereidingstijd: 25 minuten
Bereiding
Schil de appel en rasp deze.
Meng het ei met de yoghurt, olie, suiker en vanille-extract.
Zeef de bloem in een mengkom en voeg het zout, bakpoeder en kaneel toe. Meng dit met het eimengsel en de geraspte appel.
Bak de pannenkoeken in een met olie ingevette koekenpan aan beide kanten gaar, ongeveer 1 eetlepel per keer, maar u kunt ook kleinere stukken bakken.