Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Desserts

Beter dan appeltaart: mijn vrouw vraagt me om ze drie keer per week te maken. Eenvoudig en lekker.

23 september 2025
Emma de Jong

De citroen is een controversiële citrusvrucht. Het is een feit dat hij zeer goed is voor het menselijk lichaam. Tegelijkertijd is de citroen zo zuur dat hij bijna onbruikbaar is in het dagelijks leven.

Toch kan de mensheid op geen enkele manier meer zonder citroen. De smaak van deze vrucht is voor ons allemaal als een verslaving geworden.

Wie is begonnen met het telen van citroenen? Het is niet bekend wanneer citroenen in het leven van de mens zijn verschenen. De kruising van citroen en sinaasappel vond plaats in Noord-India. Na de verkoop van citroenen op de buitenlandse markt werd deze citrusvrucht erg populair.

De eerste vermeldingen van citroenen dateren pas uit de 10e eeuw. Maar op basis van schilderijen is bekend dat de teelt van deze vrucht al veel eerder begon.

Tegenwoordig kunnen er veel lekkere gerechten met citroen worden gemaakt. We laten u bijvoorbeeld een recept voor citroenkoekjes zien.

Ingrediënten voor citroenkoekjes:

  • melk – 600 ml;
  • citroen – 1 stuk;
  • eieren – 5 stuks;
  • suiker – 125 g;
  • vanillesuiker – 10 g;
  • maïszetmeel – 50 g;
  • water – 100 ml;
  • boter – 80 g;
  • zout – een snufje;
  • bloem – 120 g;
  • mascarpone – 250 g.

Bereiding van citroenkoekjes:

Schil de citroen en doe de schil in 500 ml melk. Giet de vloeistof in een pan en verwarm deze op middelhoog vuur tot kamertemperatuur. Klop ondertussen een paar eieren in een kom en meng deze met 120 gram suiker en vanillesuiker.

Klop de eieren met de suiker tot de suikerkristallen volledig zijn opgelost. Voeg vervolgens de maïzena toe aan het eimengsel en roer het geheel door. Haal de schil uit de warme melk en voeg het eimengsel toe. Verwarm de ingrediënten op een laag vuur tot het mengsel dikker wordt.

Laat de basis voor de crème in een aparte kom afkoelen. Meng ondertussen water en melk in een pan en verwarm tot kamertemperatuur. Voeg boter toe aan het mengsel, strooi er suiker en zout bij. Roer het mengsel tot de boter is gesmolten in het melk-watermengsel.

Zeef de bloem bij het boter- en melkmengsel en roer tot een deegconsistentie. Verwarm het deeg in een pan en roer voortdurend gedurende 2 minuten. Laat het deeg afkoelen in een aparte kom, voeg dan de resterende eieren toe en roer.

Doe het dikke, homogene deeg in een spuitzak. Leg bakpapier op een bakplaat en vorm met de spuitzak de basis voor de koekjes: kleine vierkantjes van ongeveer 5×5 cm.

Bak de koekjes 35 minuten in de oven op 180 graden. Ondertussen kunt u de mascarpone met de crème mixen en de ingrediënten goed door elkaar roeren.

Snijd de koekjes in de lengte doormidden. Bestrijk de onderste helft royaal met crème en leg de bovenste helft erop.

Voor het serveren kunt u de koekjes bestrooien met poedersuiker.

Dit dessert lijkt meer op een soort romig gebakje, dat lekker is bij de thee.

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert
Posted in Desserts

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert

14 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Eet wanneer je zin hebt in iets zoets. Repen en snoepjes zullen je niet verleiden
Posted in Desserts

Eet wanneer je zin hebt in iets zoets. Repen en snoepjes zullen je niet verleiden

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
De lekkerste paradijstaart ooit, klaar in 2 minuten: ik eet hem de hele week als ontbijt
Posted in Desserts

De lekkerste paradijstaart ooit, klaar in 2 minuten: ik eet hem de hele week als ontbijt

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Kaas-roombotcake, net als bij de banketbakker: een goddelijk genot met poedersuiker!
Posted in Desserts

Kaas-roombotcake, net als bij de banketbakker: een goddelijk genot met poedersuiker!

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Peulvruchten, gebruik nooit kraanwater om ze te weken: je moet ze daarna gewoon weggooien Gebruik dit en zie het verschil
Next: Gratin van aardappelen en pompoen uit de oven: een bijgerecht dat naar de herfst ruikt
  • Mis het niet
  • Latest
1
Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken
Posted in Blog

Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken

2
“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!
Posted in Blog

“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!

3
Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola
Posted in Blog

Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola

4
Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen
Posted in Blog

Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen

5
Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.
Posted in Blog

Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.

6
McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!
Posted in Blog

McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!

7
Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige
Posted in Blog

Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige

8
Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom
Posted in Blog

Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom

9
Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is
Posted in Blog

Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is

10
Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat
Posted in Blog

Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat

1
Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.
Posted in Blog

Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.

2
Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?
Posted in Blog

Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?

3
Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen
Posted in Blog

Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen

4
Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert
Posted in Desserts

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert

5
Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?
Posted in Blog

Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?

6
In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)
Posted in Blog

In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)

7
In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.
Posted in Blog

In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.

8
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

9
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

10
Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid