Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Gezond eten

Dit is het beste huismiddeltje tegen infecties. Maak het vandaag nog, als je in de herfst niet ziek wilt worden.

23 september 2025
Emma de Jong

Bij het bereiden van conserven voor de herfst en winter is het niet alleen belangrijk dat ze lekker zijn, maar ook dat ze goed zijn voor ons lichaam. Daarom is het de moeite waard om een bepaald populair groente te gebruiken, dat in een nieuwe versie bereid, heilzaam kan zijn en ons helpt verkoudheden te voorkomen. Bekijk welke zuurkool je het beste kunt maken.

Ingemaakte groenten worden niet alleen gewaardeerd om hun smaak, maar ook om hun invloed op het lichaam. Ze staan vooral bekend om hun gunstige invloed op het spijsverteringsstelsel. Maar wanneer ze worden bereid met een bepaalde, welbekende groente, kunnen ze ook een waardevolle versterking zijn voor onze gezondheid en ons beschermen tegen de naderende golf van verkoudheden tijdens de herfstperiode.

Welke producten zijn de moeite waard om in uw voorraadkast te hebben? Ze ondersteunen het lichaam uitstekend

Bij het bereiden van uw herfstproducten is het de moeite waard om bieten te gebruiken, die rijk zijn aan B-vitamines, die de aanmaak van rode bloedcellen ondersteunen. Bovendien werken ze ontstekingsremmend, omdat ze betaïne bevatten. Hierdoor kunnen ze ons helpen bij het bestrijden van verkoudheid.

Daarnaast ondersteunen de pectines in bieten het spijsverteringsstelsel. Bovendien heeft het gehalte aan magnesium, natrium en kalium een gunstige invloed op de zuur-base-huishouding van het lichaam. Het is niet alleen de moeite waard om ze in hun gewone vorm te eten, maar het is ook een goed idee om uw voorraadkast te vullen met gefermenteerde bieten.

Dit komt doordat ze tijdens het zuurkoolproces melkzuur produceren, dat de werking van de darmen reguleert en de microflora ondersteunt. Door regelmatig zuurkool te eten, verbeteren we dus onze spijsvertering en versterken we ons lichaam. Bovendien creëren we een natuurlijk middel in een potje dat onze weerstand tijdens de moeilijke herfst- en winterperiode ondersteunt.

Hoe maak je gepekelde bieten? Een paar eenvoudige stappen zijn voldoende

Het bereiden van gepekelde bieten in een pot is niet ingewikkeld. Met een beetje werk maak je voedzame conserven voor de herfst. Je hoeft geen enorme ervaring in de keuken te hebben of veel ingewikkelde ingrediënten te gebruiken om gezond te blijven. Dit zijn de benodigde producten:

  • 2 kg bieten,
  • 4 laurierblaadjes,
  • 2,5 l gekookt water,
  • 2 eetlepels zout,
  • 6 teentjes knoflook,
  • jeneverbessen,
  • zwarte peperkorrels.

De eerste stap is het wassen, schillen en in plakjes snijden van de bieten. We doen ze in glazen potten, samen met de knoflook, het laurierblad, de piment en de peper. We gieten er afgekoeld water met zout overheen.

We sluiten de potten af en laten ze een week staan bij kamertemperatuur. Ondertussen scheppen we het schuim van het oppervlak en wanneer de ingemaakte bieten klaar zijn, bewaren we ze op een koele plaats.

Ingemaakte producten kunnen op vele manieren worden gebruikt. Ze vormen een goede basis voor borsjt, maar kunnen ook worden gebruikt in salades en rauwkostsalades. Ze zijn ook een smakelijke toevoeging aan hoofdgerechten en soepen.

Misschien vind je dit ook leuk

Haver onder de loep: hoe gezond zijn havermout en co. echt?
Posted in Gezond eten

Haver onder de loep: hoe gezond zijn havermout en co. echt?

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Drie ingrediënten, 10 minuten en het ontbijt van kampioenen is klaar. Voor een beter welzijn, figuur en gezondheid
Posted in Gezond eten

Drie ingrediënten, 10 minuten en het ontbijt van kampioenen is klaar. Voor een beter welzijn, figuur en gezondheid

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Nog steeds niet erg populair. Ze bevatten veel vezels, verlagen de bloeddruk en reguleren het ijzergehalte
Posted in Gezond eten

Nog steeds niet erg populair. Ze bevatten veel vezels, verlagen de bloeddruk en reguleren het ijzergehalte

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Regenereert de lever na alcoholgebruik. Onderzoek heeft de bijzondere eigenschappen bevestigd
Posted in Gezond eten

Regenereert de lever na alcoholgebruik. Onderzoek heeft de bijzondere eigenschappen bevestigd

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Chirurg: “Als je een stuk toast invriest en vervolgens opnieuw roostert, daalt de glycemische index met de helft.”
Posted in Gezond eten

Chirurg: “Als je een stuk toast invriest en vervolgens opnieuw roostert, daalt de glycemische index met de helft.”

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt ernstige winderigheid. Combineer dit nooit met eieren
Posted in Gezond eten

Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt ernstige winderigheid. Combineer dit nooit met eieren

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Dani García, Michelin-chef: “In de bouillon waarin we de linzen koken, voegen we chorizo en wortel toe en daarmee maken we een puree.”
Next: De gezondste drank ter wereld – drink hem en vergeet je winderigheid!
  • Mis het niet
  • Latest
1
Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken
Posted in Blog

Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken

2
“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!
Posted in Blog

“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!

3
Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola
Posted in Blog

Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola

4
Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen
Posted in Blog

Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen

5
Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.
Posted in Blog

Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.

6
McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!
Posted in Blog

McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!

7
Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige
Posted in Blog

Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige

8
Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom
Posted in Blog

Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom

9
Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is
Posted in Blog

Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is

10
Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat
Posted in Blog

Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat

1
Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.
Posted in Blog

Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.

2
Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?
Posted in Blog

Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?

3
Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen
Posted in Blog

Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen

4
Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert
Posted in Desserts

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert

5
Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?
Posted in Blog

Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?

6
In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)
Posted in Blog

In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)

7
In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.
Posted in Blog

In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.

8
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

9
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

10
Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid