Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Desserts

Herfstiramisu met appels en kwark: een zoete dessertgenot

22 september 2025
Emma de Jong

Verras je dierbaren met een heerlijke herfstiramisu. De combinatie van appels, fruit en koekjes is onweerstaanbaar lekker.

De zomer is nu echt voorbij. Maar dat geeft niet, want dankzij zoete lekkernijen zoals deze herfsttiramisu zijn we al helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. De tiramisu geeft de klassieker uit Italië een herfsttintje dankzij de zoetzure appels en smaakt heerlijk fruitig. Maak het dessert zelf!

Recept voor herfsttiramisu: fruitig dessert

Om de herfsttiramisu te maken, heb je maar een handvol ingrediënten nodig. Daaronder vallen appels en appelmoes of appelpuree, appelsap, kwark en roomkaas. En natuurlijk lange vingers, die bij een tiramisu niet mogen ontbreken. De appels worden gewassen, ontpit en in kleine stukjes gesneden, voordat ze in wat appelsap zacht worden gekookt en met een snufje kaneel worden verfijnd. Daarna mengen we ze met de appelmoes.

Van roomkaas, kwark en suiker maken we de crème voor de herfsttiramisu. We weken de koekjes in appelsap. Je kunt zelf kiezen of je ze heel laat of in kleinere stukjes snijdt of breekt. En dan is het al tijd om het heerlijke dessert in lagen op te bouwen. Als je maar drie lagen wilt, begin je met de koekjes en verdeel je daarover het appelmengsel en de kwarkcrème. Wij hebben echter gekozen voor meerdere lagen en verdelen de componenten meerdere keren in de ovenschaal.

Welke variant je ook kiest: nadat je de herfstiramisu hebt gemaakt, moet je helaas nog even geduld hebben. Het gelaagde dessert moet namelijk nog minstens twee uur in de koelkast. Het wachten op de eerste hap is niet gemakkelijk, maar als het zover is, staat je een groot genot te wachten. Een tip: maak het dessert ’s ochtends al klaar om het ’s avonds te serveren.

Wie niet zo lang wil wachten, kan genieten van onze snelle tiramisu in een glas. Maar ook onze pistache-tiramisu en onze citroen-tiramisu zijn het proeven waard.

Recept van de dag – onze nieuwsbrief

Elke dag voorzien we je van een lekker receptidee.

Herfst-tiramisu

  • Bereidingstijd 20 minuten min.
  • Koeltijd 2 uur uur
  • Totale tijd 2 uur uur 20 minuten min.
  • Porties8

Ingrediënten

  • 1-2 appels, afhankelijk van de grootte
  • 2 eetlepels appelsap en meer om de koekjes in te weken
  • 1 snufje kaneel
  • 600 g appelmoes of appelpuree
  • 500 g kwark
  • 250 g roomkaas
  • 60 g suiker
  • 2 pakjes lange vingers koekjes
  • poedersuiker

Bereiding

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe het in een pan, voeg het appelsap en de kaneel toe en laat de appels 5-10 minuten sudderen tot ze zacht zijn. Laat ze even afkoelen.
  • Meng de appelmoes met de appels.
  • Meng de kwark met de roomkaas en de suiker.
  • Giet wat appelsap in een glas of kopje en dompel de koekjes er geheel of in stukjes in.
  • Leg de koekjes, de crème en het appelmengsel afwisselend in een ovenschaal en zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast.
  • Bestrooi de tiramisu voor het serveren met poedersuiker.

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert
Posted in Desserts

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert

14 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Eet wanneer je zin hebt in iets zoets. Repen en snoepjes zullen je niet verleiden
Posted in Desserts

Eet wanneer je zin hebt in iets zoets. Repen en snoepjes zullen je niet verleiden

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
De lekkerste paradijstaart ooit, klaar in 2 minuten: ik eet hem de hele week als ontbijt
Posted in Desserts

De lekkerste paradijstaart ooit, klaar in 2 minuten: ik eet hem de hele week als ontbijt

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Kaas-roombotcake, net als bij de banketbakker: een goddelijk genot met poedersuiker!
Posted in Desserts

Kaas-roombotcake, net als bij de banketbakker: een goddelijk genot met poedersuiker!

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Verrassend lekker: één ingrediënt maakt uw spiegelei vele malen lekkerder
Next: In de naoorlogse periode was het de koffie van de armen: vandaag wordt het door experts aanbevolen als gezond alternatief
  • Mis het niet
  • Latest
1
Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken
Posted in Blog

Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken

2
“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!
Posted in Blog

“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!

3
Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola
Posted in Blog

Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola

4
Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen
Posted in Blog

Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen

5
Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.
Posted in Blog

Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.

6
McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!
Posted in Blog

McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!

7
Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige
Posted in Blog

Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige

8
Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom
Posted in Blog

Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom

9
Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is
Posted in Blog

Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is

10
Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat
Posted in Blog

Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat

1
Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.
Posted in Blog

Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.

2
Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?
Posted in Blog

Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?

3
Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen
Posted in Blog

Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen

4
Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert
Posted in Desserts

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert

5
Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?
Posted in Blog

Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?

6
In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)
Posted in Blog

In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)

7
In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.
Posted in Blog

In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.

8
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

9
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

10
Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid