Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Hoofdgerechten

“Tien keer beter dan koken in water”: op deze manier bereid smaken linzen veel lekkerder.

22 september 2025
Emma de Jong

Gedaan met smakeloze, waterige linzen. Door ze op deze manier te bereiden, nemen ze alleen maar smaken op!

Voor velen zullen linzen voor altijd verbonden blijven met de kantine. Oude herinneringen aan de refter, die vandaag de dag alleen nog maar door Morteau- of Montbéliard-worstjes kunnen worden verdrongen. Het is tijd om vrede te sluiten met deze peulvrucht: geloof ons, als je weet hoe je ze moet bereiden, worden ze heerlijk! In haar recept bereidt Andréa, van het account ze in een salade. U zult zien, ze zijn helemaal getransformeerd…

Hier zijn de linzen niet zacht of doorweekt. Door ze in de oven te bakken met kruiden, sojasaus en olijfolie, worden ze heerlijk geurig en knapperig als nooit tevoren. “Ze zijn tien keer lekkerder dan in water gekookte linzen!”, zegt Andréa enthousiast. Gemengd met rauwkost, verse kruiden en een vernieuwde vinaigrette vallen deze “twisted” linzen bij iedereen in de smaak.

Ingrediënten voor knapperige linzen in salade

  • 200 g rode linzen
  • kruiden (bijvoorbeeld kerrie)
  • sojasaus
  • 20 ontpitte olijven
  • 2 paprika’s (een rode en een gele)
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 komkommer
  • peterselie
  • munt
  • 1 lente-ui

Voor de vinaigrette:

  • 4 eetlepels sesampuree
  • het sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1/2 theelepel kurkuma

Bereiding van de knapperige linzen in salade

  • Was de linzen, laat ze uitlekken en doe ze in een pan met 500 ml kokend gezouten water. Breng aan de kook en zet het vuur uit. Laat ze afgedekt ongeveer tien minuten staan. De linzen moeten nog stevig zijn!
  • Giet ze goed af en meng ze met een eetlepel olijfolie, een afgestreken theelepel kruiden en een eetlepel sojasaus. Leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat, zodat ze een gelijkmatige laag vormen.
  • Bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Roer halverwege de baktijd even door.
  • Snijd alle groenten. Maak de sesamvinaigrette door alle ingrediënten te mengen met een beetje kokend water (begin met 100 ml en voeg beetje bij beetje water toe tot je een romige textuur krijgt).

Nu hoeft u alleen nog maar uw mooiste slakom tevoorschijn te halen om de knapperige linzen, vinaigrette en rauwkost te mengen. Een origineel, zeer smakelijk recept, dat u snel de trauma’s van de schoolkantine doet vergeten.

Misschien vind je dit ook leuk

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis
Posted in Hoofdgerechten

Knapperige frietjes zoals in het restaurant: met een trucje lukt het ook thuis

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Ik giet een half glas bij het gehaktmengsel. Ze zijn mollig, zacht, maar hebben een knapperig korstje
Posted in Hoofdgerechten

Ik giet een half glas bij het gehaktmengsel. Ze zijn mollig, zacht, maar hebben een knapperig korstje

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Mijn schoonmoeder voegt 1 eetlepel toe aan aardappelkoekjes. Hierdoor worden ze knapperig en minder vet.
Posted in Hoofdgerechten

Mijn schoonmoeder voegt 1 eetlepel toe aan aardappelkoekjes. Hierdoor worden ze knapperig en minder vet.

13 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Courgette en tonijntaart: het bloemvrije, makkelijke, eiwitrijke recept voor een gezond etentje.
Posted in Hoofdgerechten

Courgette en tonijntaart: het bloemvrije, makkelijke, eiwitrijke recept voor een gezond etentje.

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Je hebt de aardappelpuree voor niets in gewoon water gekookt: deze versie is veel lekkerder.
Posted in Hoofdgerechten

Je hebt de aardappelpuree voor niets in gewoon water gekookt: deze versie is veel lekkerder.

12 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Eet en word jonger. Snacks die je haar regenereren en rimpels verminderen
Next: Pasta op de juiste manier koken: bijna iedereen maakt deze typische fout
  • Mis het niet
  • Latest
1
Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken
Posted in Blog

Geen olijfolie, geen boter. Dit is het beste om te bakken

2
“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!
Posted in Blog

“Mijn leven is veranderd sinds ik zout ontbijt”: misschien is het tijd om uw gewoontes te veranderen!

3
Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola
Posted in Blog

Drie kilo Haribo-snoepjes in drie dagen: man belandt in het ziekenhuis na het drinken van kleine flesjes cola

4
Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen
Posted in Blog

Aardappelen alsof ze net geoogst zijn: zo vertraag je het kiemen en verschrompelen

5
Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.
Posted in Blog

Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de gezondste vleessoorten. Mager, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten.

6
McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!
Posted in Blog

McDonald’s kondigde de terugkeer aan van een van de meest populaire seizoensacties!

7
Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige
Posted in Blog

Hoe kies je de juiste olie om mee te koken? Tips van een voedingsdeskundige

8
Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom
Posted in Blog

Dit is vaak gratis in restaurants: maar weinig mensen vragen erom

9
Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is
Posted in Blog

Koop dit soort yoghurt niet – Mensen denken dat het gezond is

10
Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat
Posted in Blog

Haribo klaagt Zweedse snoepfabrikant aan wegens plagiaat

1
Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.
Posted in Blog

Ik droog paddenstoelen en maak de beste huisgemaakte kruidenmix. Ik strooi het over elke soep, saus en paté.

2
Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?
Posted in Blog

Waarom moet je azijn in de pan doen als je eieren bakt en waarvoor dient het?

3
Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen
Posted in Blog

Je bananen blijven 16 dagen lang geel en vers met deze opslagtruc die iedereen kan toepassen

4
Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert
Posted in Desserts

Pompoen- en yoghurtcake: het eenvoudige recept voor een eenvoudig en sappig dessert

5
Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?
Posted in Blog

Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van wortelen?

6
In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)
Posted in Blog

In Lombardije is er een dorpje waar de economie volledig draait om salami (een van de duurste van Italië)

7
In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.
Posted in Blog

In het restaurant geef ik de borden altijd aan de ober om hem te helpen: de psychologie heeft onthuld wat dit betekent.

8
Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak
Posted in Desserts

Een geur die het hele gebouw vult wanneer ik deze snelle ricotta- en citroentaart maak

9
Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake
Posted in Desserts

Een herfstklassieker die ook perfect is voor de feestdagen. Dit is een van de eenvoudigste recepten voor cake

10
Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten
Posted in Hoofdgerechten

Gebakken rijst met rundvlees – een heerlijk gerecht in 30 minuten

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid