Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Home
  • Desserts
  • Luchtige cake zonder bloem. Heeft de consistentie van een zachte wolk
Share
Posted in Desserts

Luchtige cake zonder bloem. Heeft de consistentie van een zachte wolk

22 september 2025
Emma de Jong

Licht als een veertje, met een delicate vanillearoma, en dat zonder een gram bloem of bakpoeder. Het is een perfect alternatief voor traditionele cheesecake of gistbrood. Het smelt letterlijk in je mond. Dankzij de juiste bereiding van de ingrediënten en het voorzichtig luchtig maken van het deeg, rijst het deeg prachtig, ook al bevat het geen rijsmiddelen.

Luchtig deeg zonder bloem. Het heeft de consistentie van een zachte wolk

Voor dit dessert heb je slechts zeven ingrediënten nodig. De meeste heb je waarschijnlijk al in je keuken staan. Om het deeg mooi te laten rijzen, is het belangrijk om de eiwitten goed op te kloppen en de ingrediënten voorzichtig te mengen.

Ingrediënten:

  • 200 g boter 82%
  • 6 eieren
  • een snufje zout
  • 200 g suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 g mascarpone of kwark
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

  1. Smelt de boter en laat deze afkoelen. Scheid de eiwitten van de eidooiers en doe ze in twee droge en schone kommen.
  2. Voeg een snufje zout toe aan de eiwitten en klop ze stijf. Dit is een cruciale stap om het deeg luchtig te maken.
  3. Klop de eidooiers met de suiker tot een licht, luchtig mengsel. Voeg vervolgens de afgekoelde boter, vanille-extract, citroensap en mascarpone (of goed uitgelekte kwark) toe. Meng tot een homogene massa.
  4. Voeg voorzichtig het eiwit toe aan het ei-kaasmengsel en roer met een lepel of spatel. Doe dit voorzichtig, zodat de luchtbellen niet verdwijnen, want die zorgen ervoor dat het deeg mooi rijst.
  5. Bekleed een taartvorm met een diameter van 24 cm met bakpapier. Giet het mengsel in de vorm en bak 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C. Het deeg moet een goudbruine kleur krijgen en veerkrachtig aanvoelen.
  6. Laat het deeg na het bakken in de vorm volledig afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast. De cheesecake smaakt het lekkerst na een paar uur koelen.

Hier zijn nog enkele extra tips:

  • Open de oven niet tijdens het bakken – plotselinge temperatuurschommelingen kunnen ervoor zorgen dat het deeg inzakt.
  • Laat de cheesecake na het bakken in de oven staan met de deur op een kier, zodat hij geleidelijk kan afkoelen.
  • Koel de cake enkele uren in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht, zodat hij een perfecte schuimige consistentie krijgt.

Misschien vind je dit ook leuk

Herfstiramisu met appels en kwark: een zoete dessertgenot
Posted in Desserts

Herfstiramisu met appels en kwark: een zoete dessertgenot

22 september 2025
Posted by Emma de Jong
Expert waarschuwt: dit zijn de twee slechtste soorten chocolade. Ze bevatten veel suiker. Ontdek wat je beter kunt kiezen
Posted in Desserts

Expert waarschuwt: dit zijn de twee slechtste soorten chocolade. Ze bevatten veel suiker. Ontdek wat je beter kunt kiezen

22 september 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Ik ben serveerster en ik zag hoe de chef een blokje chocolade aan de saus toevoegde: toen ik het proefde, was ik stomverbaasd. Probeer het eens!
Next: Expert waarschuwt: dit zijn de twee slechtste soorten chocolade. Ze bevatten veel suiker. Ontdek wat je beter kunt kiezen
  • Popular
  • Hot
  • Latest
1
Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt veel winderigheid. Combineer het nooit met eieren.
Posted in Gezond eten

Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt veel winderigheid. Combineer het nooit met eieren.

2
Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta
Posted in Hoofdgerechten

Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta

3
Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus
Posted in Hoofdgerechten

Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus

4
Is het moeilijk om goed te slapen? Deze gedroogde vrucht bevat hoge concentraties melatonine
Posted in Diëten en afslanken

Is het moeilijk om goed te slapen? Deze gedroogde vrucht bevat hoge concentraties melatonine

5
Welke groente is het meest verontreinigd met pesticiden? De ranglijst die maar weinig mensen kennen
Posted in Gezond eten

Welke groente is het meest verontreinigd met pesticiden? De ranglijst die maar weinig mensen kennen

1
In de naoorlogse periode was het de koffie van de armen: vandaag wordt het door experts aanbevolen als gezond alternatief
Posted in Gezond eten

In de naoorlogse periode was het de koffie van de armen: vandaag wordt het door experts aanbevolen als gezond alternatief

2
Herfstiramisu met appels en kwark: een zoete dessertgenot
Posted in Desserts

Herfstiramisu met appels en kwark: een zoete dessertgenot

3
Verrassend lekker: één ingrediënt maakt uw spiegelei vele malen lekkerder
Posted in Hoofdgerechten

Verrassend lekker: één ingrediënt maakt uw spiegelei vele malen lekkerder

4
Hij betaalt 12 cent voor zijn boodschappen in plaats van 948 euro: dit is het plan dat een kassière van een supermarkt heeft bedacht.
Posted in Blog

Hij betaalt 12 cent voor zijn boodschappen in plaats van 948 euro: dit is het plan dat een kassière van een supermarkt heeft bedacht.

5
Groenteboerin legt uit waar tomaten moeten worden bewaard: “We hebben het altijd verkeerd gedaan”
Posted in Gezond eten

Groenteboerin legt uit waar tomaten moeten worden bewaard: “We hebben het altijd verkeerd gedaan”

1
In de naoorlogse periode was het de koffie van de armen: vandaag wordt het door experts aanbevolen als gezond alternatief
Posted in Gezond eten

In de naoorlogse periode was het de koffie van de armen: vandaag wordt het door experts aanbevolen als gezond alternatief

2
Herfstiramisu met appels en kwark: een zoete dessertgenot
Posted in Desserts

Herfstiramisu met appels en kwark: een zoete dessertgenot

3
Verrassend lekker: één ingrediënt maakt uw spiegelei vele malen lekkerder
Posted in Hoofdgerechten

Verrassend lekker: één ingrediënt maakt uw spiegelei vele malen lekkerder

4
Hij betaalt 12 cent voor zijn boodschappen in plaats van 948 euro: dit is het plan dat een kassière van een supermarkt heeft bedacht.
Posted in Blog

Hij betaalt 12 cent voor zijn boodschappen in plaats van 948 euro: dit is het plan dat een kassière van een supermarkt heeft bedacht.

5
Groenteboerin legt uit waar tomaten moeten worden bewaard: “We hebben het altijd verkeerd gedaan”
Posted in Gezond eten

Groenteboerin legt uit waar tomaten moeten worden bewaard: “We hebben het altijd verkeerd gedaan”

© All rights reserved.