Varkenslende is een favoriet vlees van Poolse fijnproevers. Meestal worden er karbonades van gemaakt. Maar soms is het de moeite waard om eens iets anders te proberen. Voor de zondagse lunch raden we varkensrolletjes in roomsaus aan. Het vlees is mals en zacht. Dit smakelijke gerecht kost echt weinig moeite om te maken.
Als we het over rollades hebben, denken we meteen aan rollades van rundvlees. Deze keer maken we ze echter van varkenskarbonade. Ze worden heerlijk, maar het is belangrijk om de regels te volgen. Om het vlees sappig te houden, moet u het voor het stoven snel op hoog vuur aanbraden. Daarna behandelen we de varkensrollades voorzichtig en stoven we ze op een laag vuur. We bereiden de rollades in een uiensaus. Ze zullen heerlijk zijn.
Een goedkope en gezonde maaltijd voor het hele gezin
Varkenslende is een deel van het varkensvlees dat bij ons erg populair is. Met varkenslende kun je veel heerlijke gerechten bereiden. Het is ook geen probleem om een mooi stuk varkenslende te kopen. Kies een stuk met mals, roze vlees en niet te veel vet. Serveer bij Varkenslende in roomsaus gekookte aardappelen en bijvoorbeeld gebakken bieten.
Geen idee voor het avondeten? Hier is ons voorstel: Varkenslende in een romige uiensaus.
Ingrediënten
- 1 kg varkenskarbonade zonder been,
- 2 eetlepels reuzel
- 5 uien – ca. 0,5 kg
- 3 teentjes knoflook,
- zout, peper, piment, laurierblaadjes, een beetje nootmuskaat,
- een eetlepel milde mosterd
- slagroom om de saus te verdunnen
- een glas bouillon of water
Bereiding
Snijd het varkensvlees in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik en sla ze vervolgens lichtjes plat, maar zorg ervoor dat u het vlees niet beschadigt. Wrijf ze in met kruiden en wentel ze vervolgens door bloem. Bak ze snel op heet reuzel – neem één eetlepel. Doe ze vervolgens in een pan. Hak de ui fijn en pers de knoflook door een pers. Bak ze in het reuzel dat in de pan is achtergebleven – als er te weinig is, voeg dan een beetje toe. Als de ui glazig is, doen we deze bij het varkensvlees in de pan. Giet er bouillon of water bij, zodat het vlees volledig onder staat. Stoof het geheel afgedekt tot het gaar is – ongeveer vijftien minuten op middelhoog vuur. Kijk af en toe even en voeg bouillon toe als de saus verdampt is. Maak de saus romig met room. De Varkenslende in romige uiensaus zijn klaar. Eet smakelijk!