Als u twee pizza’s tegelijk in de oven wilt bakken, hebt u geen twee bakplaten nodig, maar slechts één. Daarvoor is er een eenvoudige truc.
Pizza is lekker! Gelukkig is dit smakelijke gerecht ook als diepvriesvariant verkrijgbaar. Het wordt echter problematisch als u twee pizza’s tegelijk wilt bakken: op de bakplaat is meestal maar plaats voor één pizza. En als u twee bakplaten gebruikt, wordt de bovenste pizza bruin, terwijl de onderste nog slap is.
Zo werkt het
Voor deze lifehack hebt u alleen een groot, scherp mes en een grote snijplank nodig. Snijd de twee pizza’s in het midden door en leg ze op de bakplaat. Doe dit zo dat de snijranden naar buiten wijzen, dus naar de rand van de bakplaat. De rondingen wijzen naar binnen. Hoe u dit precies doet, ziet u in onze video.
Overigens: voordat u de pizza’s doorsnijdt, moet u het grote, scherpe mes in heet water houden totdat het warm is. Door het warme mes wordt de topping op de pizza beter en netter doorgesneden. Als het mes koud is, kan het gebeuren dat de kaas verkruimelt, de plakjes salami scheuren of de champignons worden geplet. U kunt ook gewoon wachten tot de pizza’s ontdooid zijn en ze dan doormidden snijden – dat is sowieso beter, zoals deze truc laat zien.
Bakplaat of rooster?
Over het algemeen moet een pizza op een bakplaat worden bereid. Hierdoor wordt de bodem lekker knapperig en blijft de rest sappig.
Wie zijn pizza liever op het rooster dan op de bakplaat wil bereiden, moet er nog een bakplaat met bakpapier onder schuiven. Door de snede ontbreekt namelijk aan één kant van de pizza de rand. Het gevolg: tijdens het opbakken kan de smeltende kaas of ook de saus gemakkelijk naar beneden druppelen. Met de bakplaat op de onderste rail bespaart u zich het moeizame schoonmaken van de ovenbodem.