Je hebt alleen bieten en eenvoudige, maar gezonde toevoegingen nodig. Ik maak deze salade in 10 minuten en de voordelen voor het lichaam zijn niet te overschatten.
Deze salade is een combinatie van eenvoud en enorme voordelen voor de gezondheid en schoonheid. Bovendien is het een buitengewoon smakelijke en veelzijdige toevoeging aan lunches. Het is een combinatie van bieten, peterselie, dille en knoflook.
Waarom is het goed om een salade van bieten en kruiden te eten?
De samenstelling van deze salade is een ware bom van gezondheid en schoonheid. Bieten leveren waardevolle antioxidanten, met name betaine en anthocyanen, die het lichaam helpen zuiveren en de huid een natuurlijke glans geven. Regelmatig eten van bieten verbetert de bloedsomloop, waardoor de huid er fris en stralend uitziet. Peterselie is een bron van vitamine C en ijzer – het werkt als een natuurlijk cosmeticum van binnenuit, versterkt het haar en de nagels en maakt de teint helderder. Dille bevordert de spijsvertering, verfrist de adem en heeft een licht kalmerende werking. Het geheel wordt aangevuld met knoflook, bekend om zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, die helpen om een goede weerstand te behouden. In deze combinatie wordt de salade niet alleen een heerlijke aanvulling op de maaltijd, maar ook een onderdeel van een gezonde levensstijl.
Hoe maak je een salade van bieten en kruiden?
Het recept is heel eenvoudig en snel, omdat je kant-en-klare bieten kunt gebruiken. Je hoeft ze alleen maar te snijden en kruiden, knoflook en specerijen toe te voegen.
Recept:Salade van bieten en kruiden
Ingrediënten
- 6 gekookte bieten
- 1/2 bosje peterselie
- 1/2 bosje dille
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel vloeibare honing
- zout, peper
Bereiding
- Bereiding van de ingrediëntenSnijd de bieten in stukjes en hak de kruiden fijn. Pers de knoflook en meng deze met de olijfolie, honing en citroensap.
- Bereiding van de saladeVoeg de kruiden en de dressing van olijfolie en knoflook toe aan de bieten. Breng op smaak met zout en peper.
Waarmee serveer je een salade van bieten en kruiden?
Deze salade past bij veel verschillende maaltijden. Serveer hem bijvoorbeeld met klassiekers, zoals aardappelen en gehakt of grove gries met champignonsaus. Het is een uitstekende salade bij geroosterd of gegrild vlees. Hij past ook uitstekend bij varkensnek of gebakken ham. Als er salade overblijft van de lunch, kun je er gemakkelijk een heerlijke salade voor het avondeten van maken: voeg wat verkruimelde feta of kleine bolletjes mozzarella toe en smullen maar!