Als ik één heerlijke herfstgeur zou moeten kiezen, dan zou ik voor de geur van appeltaart kiezen, of beter gezegd: appels met kaneel. Hoe lager de temperatuur buiten, hoe meer ik zin krijg in zelfgemaakte appeltaart. In de eenvoudigste versie hoef je alleen maar de appels met beslag te bedekken.
Je hebt geen ingewikkelde bakvaardigheden of bijzondere ingrediënten nodig om een heerlijke herfsttaart met appels en kaneel te maken. De sleutel tot succes zijn goede appels (misschien wil je eens oude variëteiten proberen?) en een eenvoudig deeg, gemaakt van slechts twee eieren, melk, bloem en olie of gesmolten boter. Een toevoeging die niet altijd in dit soort recepten voorkomt, is vanillepudding, maar ik denk dat het de moeite waard is om dit toe te voegen, omdat het de taart zachter en romiger van smaak maakt.
Hoe bereid je de appels?
Als je weinig tijd hebt, kun je de appels gewoon in blokjes of plakjes snijden en met kaneel mengen. Ik raad echter aan om ze ook in een pan met boter en suiker te bakken, zodat ze met karamel bedekt worden. Het voordeel hiervan is dat een deel van het vocht uit de appels verdampt, waardoor het deeg niet te vochtig wordt. Je kunt de appels mengen met rozijnen of gehakte walnoten, als je van dergelijke toevoegingen in appeltaart houdt.
Recept voor snelle zelfgemaakte appeltaart
Leg de appels gewoon in een bakvorm en giet het beslag eroverheen. De bakvorm kan rond, vierkant of rechthoekig zijn – kies een vorm waarin je graag taarten bakt.
Ingrediënten:
- 6 appels,
- 1 kopje suiker,
- 2 theelepels gemalen kaneel,
- 1 theelepel vanille-extract,
- 2 kopjes tarwebloem,
- 2 theelepels bakpoeder,
- 1 pakje vanillepudding,
- een half kopje gesmolten boter
- 2 eieren,
- een half kopje melk,
- boter en paneermeel om de bakvorm mee te bestrooien.
Bereiding:
- Was de appels, schil ze en verwijder het klokhuis. Snijd ze in blokjes en doe ze in een kom. Voeg suiker, kaneel en vanille-extract toe. Meng alles en doe het mengsel in een met boter ingevette en met paneermeel bestrooide bakvorm.
- Meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en de pudding. Voeg geleidelijk de gesmolten boter, eieren en melk toe en mix tot een homogeen mengsel.
- Giet het beslag over de appels in de bakvorm. Je kunt het beslag voorzichtig met de appels mengen.
- Bak ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is.
- Serveer met Engelse saus, slagroom of een bolletje vanille-ijs.