Zin in luchtige en smakelijke pannenkoeken? Dankzij yoghurt en schapenmelk krijgt u zachte en subtiel geparfumeerde pannenkoeken, perfect voor een ontbijt of een lekker tussendoortje.
Ingrediënten voor het recept
- 2 naturel schapenmelkyoghurts
- 40 cl schapenmelk
- 250 g bloem
- 3 eieren
- 1 theelepel vloeibaar vanille-extract
- een zakje vanillesuiker
Bereiding
- Klop eerst de yoghurt met de melk, voeg het vanille-extract en de eieren een voor een toe.
- Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje en giet het yoghurtmengsel erin terwijl u blijft roeren. Klop krachtig om klontjes te voorkomen.
- Voeg een zakje vanillesuiker toe.
- Laat het beslag 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
- Bak na deze rusttijd de pannenkoeken een voor een in een pannenkoekenpan of een licht geoliede koekenpan.
- Smakelijk eten!
Tips
Voor een luchtiger resultaat scheidt u het eiwit van het eigeel, klopt u het eiwit stijf en voegt u dit vlak voor het bakken voorzichtig toe aan het beslag!