Deze pompoen met kastanjegeur komt het best tot zijn recht als je hem op deze manier bereidt…
Het is zover, het seizoen van de pompoenen is officieel begonnen! Vorig jaar eindigde de winter met een overdaad aan pompoensoep en potimarron. Dus in 2025 hebt u besloten om eens iets anders te proberen. Daarvoor komt het recept van @hervecuisine als geroepen. De pompoen staat hier centraal, in de vorm van een rustieke hartige taart. Volgens Hervé Palmieri “is het een paradijs bij elke hap”.
In het recept wordt de pompoen gecombineerd met geitenkaas en geroosterde pecannoten, voor een knapperig-smeltend genot. Naast deze combinatie van texturen is er ook een zoet-hartige combinatie: de taart wordt bedekt met honing of ahornsiroop voordat hij in de oven gaat. Om de kastanjegeur van de pompoen te versterken, is er geen beter recept dan dit seizoensrecept!
Ingrediënten voor de rustieke pompoentaart met geitenkaas en honing
Voor het deeg:
- 200 g bloem
- 50 ml koud water
- 100 g boter
Voor de vulling:
- een kleine pompoen, in dunne plakjes gesneden
- een stuk geitenkaas
- enkele pecannoten of walnoten
De bereiding van de rustieke pompoentaart met geitenkaas en honing
1. Begin met het bereiden van het deeg. Meng in een kom de bloem, een snufje zout, de boter en het water. Kneed met de hand tot je een bal kunt vormen. Laat een half uur rusten in de koelkast.
2. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snijd elke helft nogmaals doormidden. Snijd elk stuk met een mandoline in dunne plakjes.
3. Bestrijk de plakjes met olijfolie, Provençaalse kruiden, peper en zout (en eventueel kruiden naar smaak). Meng alles goed door elkaar.
4. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid vel bakpapier met behulp van een deegroller. “Het hoeft geen perfecte cirkel te zijn”, voegt Hervé Cuisine toe.
5. Leg de plakjes pompoen in het midden en leg daarop de in stukjes gesneden geitenkaas. Vouw de randen van het deeg rondom dicht door ze dicht te knijpen.
Een kleine tip voor fijnproevers? “Ik doe er een beetje honing of ahornsiroop op en schuif het in de oven”, legt Hervé Cuisine uit. Bak het vervolgens 40 tot 45 minuten op 180 °C. Als de taart uit de oven komt, raadt onze kok van vandaag aan om een paar geroosterde pecannoten op de nog dampende taart te strooien. Met dit recept hoeft de herfst zeker niet onder te doen voor de andere seizoenen…