Met de intentie om goed voor zichzelf te zorgen en de uitspattingen van de afgelopen maanden onder controle te houden, zijn veel mensen aangemoedigd om op dieet te gaan, of in ieder geval evenwichtiger te gaan eten. Dit betekent niet dat je je voedsel moet beperken of dat je smakeloos voedsel moet eten. Het hangt allemaal af van de manier van koken. Zowel de smaak als de geur van groenten zoals bloemkool kunnen worden vermeden.
1. In de diepte
Kruisbloemige groenten, een familie van groenten waartoe onder andere broccoli en bloemkool behoren, zijn de eerste groenten waar je aan denkt als je goed voor jezelf wilt gaan zorgen. Veel mensen wijzen ze echter af omdat ze denken dat ze een flauwe smaak hebben. Dit komt omdat de meeste mensen ze slecht bereiden.
2. Een veelgemaakte fout
De meest voorkomende fout is om ze te koken voor consumptie. Hierdoor worden ze papperig en verliezen ze hun natuurlijke suikers. Resultaat: een doffe smaak.
3. De Turkse
Gelukkig heeft culinair schrijfster Mary Berry onthuld dat er een veel betere manier is om broccoli en bloemkool te koken. In plaats van ze te koken, waardoor ze ook hun voedingsstoffen verliezen, geeft het sauteren in olijfolie ze een veel intensere smaak. “Door te variëren met gekookte groenten is deze methode snel en erg lekker. Wanneer broccoli en bloemkool op deze manier worden gekookt, behouden ze ook een knapperige textuur”.
4. Sauteren
Door ze op hoog vuur te bakken , karamelliseren ze hun natuurlijke suikers, waardoor ze een aangenamere smaak krijgen en knapperiger worden.
Alsof dat nog niet genoeg is, kun je de veelzijdigheid ervan in een heleboel recepten verwerken, zodat je ervan kunt genieten in plaats van je te dwingen iets te consumeren dat goed voor je zou moeten zijn.
5. Hoe je broccoli of bloemkool goed schoonmaakt
Deze twee groenten hebben een compacte structuur met veel hoekjes en gaatjes waar vuil zich ophoopt. Daarom moeten deze voedingsmiddelen grondig gewassen worden.
Verwijder eerst de stelen en buitenste bladeren. Verdeel het in roosjes en dompel ze ongeveer 5 minuten onder in een kom met koud water. Daarna hoef je ze alleen nog maar heel goed te drogen voor het koken.