Een stevig stoofpotje met runderbil, rode biet en champignons. Heerlijk om op te warmen en van te smullen.
Ingrediënten
- 700 g runderbout
- 3 witte uien
- 400 g champignons
- Zout
- Peper
- 2 el olie
- 2 el geklaarde boter
- 2 el Dijon-mosterd
- 2 el bloem
- 500 ml runderbouillon
- 5 el zure room
- 4 takjes dille
- 200 g rode biet (gekookt, vacuüm verpakt)
- Suiker
Bereiding
- Snijd de runderbout in reepjes. Snijd de uien in ringen, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het 2 minuten op hoog vuur in een grote pan met hete olie. Haal het vlees uit de pan.
- Verhit de geklaarde boter in de pan en bak hierin de uien en champignons goudbruin. Breng op smaak met zout, peper en mosterd, bestrooi met bloem en fruit kort. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook, roer de zure room erdoor, haal de pan van het vuur, voeg het vlees toe en verwarm het geheel zachtjes op laag vuur.
- Pluk de dilleblaadjes en hak ze fijn. Snijd de rode biet in blokjes van 1 cm en breng op smaak met zout, peper, 1 snufje suiker en wat dille in een kom. Serveer de stoofpot met de rode bietentopping en bestrooi met dille.