Diepvriesbroodjes uit de supermarkt zijn weliswaar praktisch, maar meestal niet bijzonder knapperig. Op de juiste temperatuur in de Airfryer worden diepvriesbroodjes knapperig van buiten en luchtig van binnen – zonder voorverwarmen.
De links gemarkeerd met een symbool zijn affiliate links. Als u hier via een link een aankoop doet, ontvangen wij een commissie zonder extra kosten voor u. De redactionele selectie en beoordeling van de producten blijft hierdoor onbeïnvloed. Uw klik helpt bij de financiering van ons gratis aanbod.
De geur van versgebakken broodjes in de ochtend maakt je in een mum van tijd wakker en vergroot de voorpret voor een heerlijk ontbijt. Voorgebakken broodjes uit het diepvriesvak zijn een geweldige oplossing: ze zijn na aankoop lang houdbaar en na kort opbakken smaken ze alsof ze vers zijn bereid.
Opbakken in de heteluchtfriteuse is bijzonder eenvoudig en zonder voorverwarmen. Wij laten zien hoe het moet!
Broodjes uit de Airfryer: zo werkt het
Als broodjes kunt u bijvoorbeeld de “Unsere Goldstücke”-broodjes van Coppenrath & Wiese uit het diepvriesvak nemen. De broodjes worden – volledig bevroren – bij 170 graden in de Ninja Foodie Flex Drawer heteluchtfriteuse geplaatst. De broodjes worden mooi naast elkaar gelegd en hebben vervolgens naar wens 10-12 minuten nodig om mooi goudbruin te bakken.
En het beste: het apparaat hoeft niet voorverwarmd te worden en hoeft ook niet constant in de gaten gehouden te worden, zoals bij het opbakken in de oven. De broodjes worden in de heteluchtfriteuse van binnen zacht en van buiten knapperig – net als vers van de bakker!
Heteluchtfriteuse versus oven: hoe worden de broodjes beter?
De directe vergelijking van opbakbroodjes uit de heteluchtfriteuse en broodjes uit de oven levert in de zelftest van CHIP een duidelijk resultaat op: de opbakbroodjes uit de Ninja Airfryer zijn knapperig, waren sneller klaar en zien er gewoon beter uit – daar kunnen de broodjes uit de oven niet tegenop!
Ook brood bakken kan in de Airfryer
Een Airfryer is niet alleen onmisbaar in de eigen keuken voor het snel en knapperig bakken van opbakbroodjes, maar ook voor het bakken van eigen brood kun je met dit keukenhulpje aan de slag. In de grotere modellen van de heteluchtfriteuses past gemakkelijk een heel brood – en dat wordt ook nog eens perfect gebakken met een lekkere korst en een luchtige kern. Het sappige binnenste bereik je bij dit recept van Koch Mit door de extra toevoeging van yoghurt.
Voor een heerlijk brood van 500 g met yoghurkorst heeft u nodig:
- 1 eetlepel zout
- 350 g tarwebloem
- 150 g roggemeel
- 1 blokje verse gist of 1 zakje droge gist
- 1 snufje suiker
- 240 ml lauw water
- 100 g yoghurt (3,5%)
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel anijs
- 2 eetlepels azijn
Meng het zout, de rogge- en tarwebloem in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden, strooi de gist erin en strooi er een snufje suiker overheen. Giet nu het lauwwarme water eroverheen en roer voorzichtig even door, zodat de gist een beetje oplost. Laat de kom 15 minuten staan.
Voeg nu de yoghurt, honing, anijs en azijn toe en kneed alles goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 30 °C (niet warmer dan 35 °C), dek de kom af met een schone katoenen handdoek en laat het deeg minstens 90 minuten rijzen in de gesloten oven.
Leg een klein stukje bakpapier in de mand van de Philips Airfryer XXL. Vorm het deeg voor het yoghurtbrood tot een brood (niet nogmaals kneden) en leg het op het bakpapier. Let op: vorm het brood nog een beetje in de breedte, zodat het niet te hoog wordt. Snijd het met een scherp mes in de lengte in, bestrooi het met wat bloem en bak het 30 minuten op 200 °C (voorverwarmen is niet nodig).
Tip: Aangezien het deeg ongeveer 90 minuten moet rijzen, is het de moeite waard om het de avond ervoor voor het ontbijt of ’s ochtends voor de lunch of het avondeten te bereiden.