Wat dacht je van een lekker romig pastagerecht met ricotta voor de lunch vandaag? Je maakt het in slechts tien minuten klaar en het kost nog geen tien euro.
Vandaag vind je hier het recept voor iets superlekkers dat je maaltijd nog aangenamer maakt dan normaal. Je kunt dit gerecht in een paar minuten klaarmaken en met een grote glimlach aan tafel gaan zitten. Een lekker gerecht met romige pasta maakt immers iedereen blij. Je kunt het van maandag tot en met zondag als lunch eten, maar ook als avondeten, als de omstandigheden goed zijn om van pasta te genieten.
Elk moment is perfect om van dit eenvoudige recept te genieten, dat geen bijwerkingen heeft. Zet alle ingrediënten klaar die nodig zijn voor dit romige pastagerecht en ontdek de diepe smaak, die bovendien heel eenvoudig te bereiden is. Zo kun je de dag en de week met veel voldoening beginnen of eindigen. Soms is er niets beter dan iets lekkers eten om vermoeidheid, teleurstelling of stress weg te nemen.
Het recept voor romige pasta met ricotta
Pasta, een hoeksteen van de Italiaanse gastronomie in elke regio van noord tot zuid, combineren met ricotta, iets wat altijd in de smaak valt, zelfs op zichzelf, is een eenvoudig en direct uitvoerbaar idee. Kies een korte pastasoort, die gemakkelijker door de zachte kaas kan worden omhuld om je een beter idee van romigheid te geven. Je bent in tien minuten klaar en kwijt slechts tien euro.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 g korte pasta zoals fusilli, penne rigate of farfalle
- 250 g verse ricotta
- 6-8 blaadjes verse basilicum
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- zout en peper naar smaak
- geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
Bereiding
- Bereid deze heerlijke romige pasta met ricotta door een ruime hoeveelheid gezouten water in een geschikte pan aan de kook te brengen. Breng het water aan de kook en doe dan pas de pasta erin, om deze vervolgens al dente af te gieten.
- Meng ondertussen de ricotta apart met extra vergine olijfolie en een snufje zout en peper.
- Zorg ervoor dat alles goed gemengd is, zodat je een mooie crème met de juiste consistentie krijgt.
- Voeg ook wat verse basilicum toe die je net onder koud stromend water hebt afgespoeld, gedroogd en fijngehakt, en meng opnieuw.
- Ga terug naar de pasta om deze, zoals gezegd, beetgaar af te gieten en meng deze op zijn beurt met de ricottacrème.
- Voeg ook een of twee eetlepels van het kookvocht van de pasta toe. Op deze manier zullen alle ingrediënten beter aan elkaar hechten en wordt de ricotta romiger.
- Nu ben je aan het einde gekomen van het recept voor romige pasta met ricotta, die warm op tafel moet worden geserveerd.
Tips en trucs: voeg nog een scheutje extra vergine olijfolie, zout, peper en Parmezaanse kaas toe om dit gerecht nog lekkerder te maken.