Auberginesalade is een eenvoudig en heerlijk recept dat we allemaal kennen. En als we willen genieten van een iets specialere variant van dit gerecht, moeten we het recept gebruiken dat door de huisvrouwen in Turkije wordt gebruikt!
Deze salade smaakt heerlijk en het beste is dat hij heel gemakkelijk te bereiden is! Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten kunnen we een speciale auberginesalade maken, waar we geen genoeg van kunnen krijgen. En misschien is het beste wel dat we geen ingewikkelde of zeldzame ingrediënten nodig hebben.
Welke ingrediënten heb je nodig?
Gelukkig is deze variant van auberginesalade net zo gemakkelijk te bereiden als de salade die we al kennen. We hebben eigenlijk alleen maar een paar eenvoudige extra ingrediënten nodig, die we in elke winkel in het land kunnen vinden!
Om dit heerlijke gerecht te bereiden, hebben we slechts ongeveer een kilo aubergines, 125 gram Griekse yoghurt met minimaal 10% vet, ongeveer 2-3 teentjes knoflook, zout en een eetlepel olijfolie nodig. Om deze salade te serveren, kunnen we ook geroosterde paprika’s en brood of zelfs flatbreads bij de hand hebben.
Hoe bereid je deze heerlijke salade?
Gelukkig is deze salade helemaal niet moeilijk te bereiden. We hoeven eigenlijk alleen maar een paar eenvoudige stappen te volgen en de salade is klaar! Volgens savoriurbane.com moeten we beginnen met het bakken en zorgvuldig schillen van de aubergines, zoals altijd.
Vervolgens moeten de aubergines goed worden uitgelekt, waarna we ongeveer 500 gram aubergines overhouden. Het vruchtvlees moet zo fijn mogelijk worden gehakt, waarna we het in een kom doen samen met yoghurt, een eetlepel olijfolie, een beetje zout en geplet knoflook.
Alles moet goed worden gemengd en indien nodig kan er tijdens het mengen nog zout worden toegevoegd. Uiteindelijk hebben we een heerlijke salade, waar we nog wat yoghurt en geroosterde paprika aan kunnen toevoegen.