Runderstoofpot kan gemakkelijk waterig en droog worden als u deze met veel groenten bereidt, maar er is een eenvoudig ingrediënt uit uw keukenkastje dat u kan helpen een rijkere en dikkere saus te verkrijgen.
De herfst is een tijd om veel klassieke Britse gerechten te maken om warm te blijven tijdens het ijskoude weer, en runderstoofpot is gemakkelijk te bereiden, zolang je de jus maar dikker maakt. Het is belangrijk om veel groenten aan runderstoofpot toe te voegen om de smaak naar voren te brengen, maar deze geven tijdens het koken veel vocht af, waardoor de jus erg waterig kan worden.
Hayley Ryczek, kokkin en oprichtster van Health Starts in the Kitchen, heeft echter laten weten dat het indikken van runderstoofpot eenvoudig is, zolang je maar een zetmeel zoals maïzena gebruikt. Hayley zei: “Er is niets erger dan een te dunne runderstoofpot met te veel vocht. Het indikken van runderstoofpot is heel eenvoudig: meng in een kleine kom gelijke delen zetmeel met koud water tot een glad mengsel. Zetmeelsoorten zoals maïzena, arrowroot en aardappelzetmeel zijn geweldige en glutenvrije verdikkingsmiddelen die heerlijk en gemakkelijk te gebruiken zijn.”
Maïzena, de Britse versie van cornstarch, is een verdikkingsmiddel en onttrekt het overtollige vocht aan de groenten zonder de smaak te veranderen.
Het geeft de jus een rijkere en meer bevredigende textuur en maakt hem ook glanzend, zodat uw runderstoofpot er veel smakelijker uitziet.
Slechts een eetlepel maïzena maakt de jus net genoeg dik om aan het vlees en de groenten te blijven kleven, zodat elke hap van uw runderstoofpot boordevol smaak zit.