Maak een snelle aperitief met tomaten, die zowel doordeweeks als tijdens de feestdagen uw tafel zal versieren en aanvullen
Deze snelle snack van tomaten met paprika, knoflook en kruiden is heel eenvoudig te bereiden! U hoeft alleen maar de groenten en kruiden te hakken, de specerijen toe te voegen, te mengen en 30 minuten te laten marineren.
Recept
Ingrediënten
- 700 g tomaten
- 1 paprika
- 4 teentjes knoflook
- 0,5 theelepel gemalen paprika
- 1,5 theelepel suiker
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- gemalen zwarte peper
- basilicum
- peterselie
Bereiding:
- Was de tomaten en snijd ze in 4-6 stukken.
- Spoel de kruiden af onder de kraan en hak ze fijn.
- Verwijder de steeltjes en zaadjes van de paprika’s en snijd ze in plakjes.
- Pel de knoflook.
- Doe de paprika en knoflook in de blender, mix tot een gladde massa en voeg toe aan de tomaten.
- Voeg paprikapoeder, suiker, zout, gemalen zwarte peper, olijfolie en kruiden toe en meng.
- Doe het mengsel in een glazen pot, dek af met een deksel en zet 30 minuten in de koelkast.