Deze miljoen dollar soep is romig, kaasachtig, rijk en hartig, en toch wordt er gebruik gemaakt van kant-en-klare rotisserie kip en makkelijke soepen uit blik om de basis te creëren. Garneer met gemalen Ritz crackers, gesneden groene ui, verkruimelde bacon en Cheddar kaas, en ja, u zult het gevoel hebben dat u een fortuin hebt gevonden.
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1/2 ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, gesnipperd
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2 kopjes in blokjes gesneden Yukon Gold-aardappelen
- 1 blik gecondenseerde kippensoep
- 1 blik cheddarkaassoep
- 4 kopjes kippenbouillon
- 1 eetlepel Cajun-kruiden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 4 kopjes in stukjes gesneden rotisseriekip, of meer naar smaak
- 5 reepjes spek, gebakken en in stukjes gesneden
- 1/2 kopje zure room
- 1/2 kopje geraspte romige mozzarella
Garnering
- 1/4 kopje geraspte cheddarkaas
- gebakken en verkruimeld spek
- gesneden lente-uitjes
- boterachtige ronde crackers, zoals Ritz®, verkruimeld
Bereiding
- Smelt 2 eetlepels boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien en selderij toe en bak ze in 4 tot 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de aardappelen, kippensoep, cheddarkaassoep en bouillon toe aan de pan en breng op smaak met Cajun-kruiden, knoflookpoeder en uienpoeder. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de kip en het spek toe aan de soep.
- Zet het vuur laag en laat nog 15 tot 20 minuten sudderen, af en toe roeren. Roer de zure room en romige mozzarella erdoor; haal van het vuur.
- Serveer gegarneerd met geraspte cheddar, spek, lente-uitjes en verkruimelde Ritz-crackers.