Ja, traditionele bosbessentaart is heerlijk, maar soms heb je zin in iets anders en dan is dit recept een uitkomst.
Cacaopoeder en witte chocolade geven de bosbessentaart een nieuwe smaak – vooral de witte chocolade die aan de vulling van de bosbessentaart is toegevoegd, past uitstekend bij de zure bosbessen.
Ingrediënten
Bodem:
- 125 g boter
- 1 dl suiker
- 1 ei
- 2 ½ dl tarwebloem
- 2 el cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
Vulling:
- 4 dl bosbessen (vers of bevroren, als je bevroren bosbessen gebruikt → voeg dan een beetje aardappelmeel toe)
- 100 g witte chocolade (geraspt of in kleine stukjes)
- 2 eetlepels aardappelmeel (alleen als je diepvriesbosbessen gebruikt)
- ½ dl suiker (of naar smaak)
Afwerking:
- 50 g geraspte pure chocolade of
- gesmolten witte chocolade voor de strepen
Bereiding
- Bereid de bodem:
- Klop de boter en suiker op kamertemperatuur tot een schuimig mengsel.
- Voeg het ei toe en meng.
- Meng de droge ingrediënten (bloem, cacaopoeder, bakpoeder) en meng door het deeg.
- Druk het deeg op de bodem en tegen de randen van een ingevette taartvorm (Ø ca. 24 cm).
- Vulling:
- Meng de bosbessen, suiker en (indien nodig) aardappelmeel.
- Voeg de witte chocoladeschilfers toe.
- Giet het mengsel op de bodem.
- Bakken:
- Bak de taart ongeveer 25-30 minuten op 200 °C in het midden van de oven, totdat de bodem gaar is en de vulling borrelt.
- Afwerking:
- Laat de taart even afkoelen.
- Rasp er donkere chocolade overheen of smelt witte chocolade en versier de taart met strepen.