Wij vertellen je hoe je een vegetarische herfstsalade bereidt: warm, vol kleur en met pompoen en granaatappel als hoofdrolspelers. Durf jij het te ontdekken?
De mediaschijnwerpers zijn deze week naar het noorden getrokken voor het 73e San Sebastian Filmfestival, dat Rosario Flores, haar zus Lolita en haar nichtje Alba niet wilden missen. Zij woonden samen met Elena Furiase en de rest van de familie de presentatie bij van de documentaire van Antonio Flores, ‘Flores para Antonio’. Het was een zeer emotioneel moment waarin de dochter van de kunstenaar werd gesteund door al haar dierbaren.
Alba Flores, die bekend werd door haar rol van Saray Vargas in ‘Vis a Vis’, is een van de krachtigste actrices van het nationale toneel en heeft ook deelgenomen aan andere succesvolle series zoals ‘La casa de papel’ of ‘Punto nemo’.
In haar vrije tijd geniet ze echter graag van eten, hoewel ze dat doet vanuit de vegetarische benadering waarmee ze haar leven tegemoet treedt. “Ik heb mezelf geïnformeerd en ik wil niet bijdragen aan de vleesindustrie,” zei ze in een interview met Vanity Fair. “De waarheid is dat ik me veel beter voel als ik groenten, peulvruchten en granen eet, ik besloot dat ik wilde veranderen en het was niet zo moeilijk,” legde ze uit in een advertentie met PETA. Een vegetarisch dieet hoeft echter niet saai te zijn.
Daarom vertellen we je vandaag hoe je de meest herfstige warme salade met pompoen en granaatappel kunt maken, die dit seizoen bij elke gelegenheid een hit zal zijn.
Als je echter liever voor andere salades kiest, kun je gaan voor een salade met geitenkaas, walnoten en kweepeer, of een warme salade met groenten en garnalen.
Warme salade van pompoen en granaatappel
Hoewel we oneindig veel warme salades kunnen eten, lees je hier hoe je deze kleurrijke versie bereidt die je herfstmaaltijden een extra vleugje originaliteit geeft, door optimaal gebruik te maken van seizoensgebonden ingrediënten. Let op!
Ingrediënten
- 300 gram pompoen
- 1 rode ui
- 75 milliliter olijfolie
- 200 gram quinoa
- 30 gram zaden (pompoenpitten, sesamzaad)
- 1 granaatappel
- Verse koriander
- Munt
- Citroensap
Stap voor stap
- Kook de pompoenSchilde pompoen, snijd hem in kleine stukjes en leg hem op een bakplaat. Doe hetzelfde met de ui, snijd hem in julienne reepjes en bak hem in een voorverwarmde oven op 220º gedurende 20 minuten.
- Kook de quinoaWas de quinoa en kook het 10 minuten in kokend gezouten water. Laat het water daarna volledig absorberen.
- Meng de rest van de ingrediënten erdoorPletde granaatappel en voeg deze toe aan een kom met de quinoa, meng met de geroosterde pompoen en ui en maak af met een kneepje citroensap. Garneer met de kruiden en meng de ingrediënten goed door elkaar zodat de smaken goed integreren.
Op deze eenvoudige manier maak je een warme herfstsalade die een geweldige originele toevoeging zal zijn aan elke seizoensmaaltijd. Waar wacht je nog op om het te proberen?